menu

Unik operaoplevelse i Aalborg – og kun Aalborg

onsdag 13. marts 2024 Et kæmpe koordineringsarbejde har gjort, at det til maj er muligt for Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) at præsentere Det Kongelige Teater med danske og internationale stjernesolister, Det Kongelige Operakor og Det Kongelige Kapel. Det er helt unikt, når de i alt 130 sangere og musikere fremfører en helt ny koncertversion af Giacomo Puccinis verdenskendte opera Madame Butterfly søndag 5. maj 2024.

Der er noget stort i vente for det nordjyske publikum. Ingen ringere end Det Kongelige Teater med danske og internationale stjernesolister, Det Kongelige Operakor og Det Kongelige Kapel – i alt 130 personer – går på scenen i AKKC’s Aalborghallen søndag 5. maj kl. 15 med en smuk koncertversion af Giacomo Puccinis dramatiske opera Madame Butterfly.

Forud for koncerten ligger et enormt stort koordineringsarbejde, der gør det muligt at præsentere den unikke operaoplevelse i Aalborg, som det eneste sted i landet.

- Fordi Det Kongelige Kapel spiller musik til både ballet og opera på Det Kongelige Teater, er det stort set umuligt at finde en plads i deres travle kalender, hvor de kan spille andre steder end i København.

- Men vores gode samarbejde med Det Kongelige Teater – og ikke mindst en stor portion koordineringsarbejde – har gjort, at Nordjyderne nu kan få den flotte oplevelse lige i deres egen baghave, fortæller Kristine Ringstrøm Kock, Producent i AKKC.

Frem og tilbage på samme dag 
Det er ikke kun Det Kongelige Kapels travle kalender, der har været en udfordring. At skabe et program for de 130 sangere og musikere, der ligeledes lader dem overholde nogle stramme arbejdstidsbestemmelser har også været en udfordring.

- Vi har løst det ved, at de alle rejser fra København søndag 5. maj om morgen. Når de ankommer til AKKC, kan de lige nå at få en hurtig frokost, før de kan stemme instrumenterne, så de er klar til at spille koncert kl. 15.

- Når koncerten er slut, får de alle noget mad med to go, så de kan nå i lufthavnen og blive transporteret hjem. På den måde sikrer vi os, at alle arbejdstidsbestemmelser bliver overholdt, forklarer Kristine Ringstrøm Kock.

Af højeste kvalitet 
Når Det Kongelige Teater går på scenen med koncertversionen af operaen Madame Butterfly, er det uden koreografi og kostumer.

Det er udelukkende Giacomo Puccinis storslåede musik til den tragiske kærlighedshistorie om den unge Cio-Cio San og den amerikanske løjtnant B.F. Pinkerton, der bliver omdrejningspunktet for besøget i Aalborg.

Sangerne og musikerne er dog de samme, som lige nu høster enormt stor anmelderros for Madame Butterfly på Det Kongelige Teater i København. 
 
Det er ikke tilfældigt, at AKKC er gået målrettet efter at bringe Det Kongelige Teater med Det Kongelige Operakor og Det Kongelige Kapel til byen. 

- I dag er det blevet sværere at turnere med de store operaer og balletter med orkester, fordi der indgår så mange musikere og sangere i opsætningerne.

- Når vi så endelig skal gøre det, vil vi præsentere kvalitet af øverste skuffe, og det gør vi med Det Kongelige Teater. Her får nordjyderne virkelig en operaoplevelse på højeste plan – og med den fulde musik fra den smukke opera, siger Kristine Ringstrøm Kock.

Det bliver derfor et helt særlig besøg i Aalborghallen til maj, som kan give tårer i øjnene – på den gode måde selvfølgelig.

Billetter til Madame Butterfly søndag 5. maj 2024 kl. 15 i AKKC/Aalborghallen er i salg og kan købes i AKKC’s billetkontor mandag, onsdag og fredag kl. 10-12 & kl. 13-15 på tlf. 9935 5566 eller her. Billetprisen er 360-650 kr. inkl. gebyr. Der er et begrænset antal Study Tickets med 50% rabat til studerende. Læs mere på akkc.dk/study.

Billetkontor: +45 9935 5566