Bag scenen
hos AKKC

Rul ned

Hvem er vi?

Det vigtigste, du skal vide om AKKC er, at der ikke er noget, vi holder mere af end at skabe gode oplevelser – både for vores kunder og gæster i huset!

Med flere end en halv million gæster årligt til musik, teater, messer, udstillinger, møder og kongresser er vi et af Skandinaviens største og mest fleksible kongres- og kulturcentre.

Derudover er vi stolte af at være certificeret efter DNV’s verdensmålscertificering og den internationale standard ISO 20121 for bæredygtige events – som det første eventsted i Danmark.

Vores dygtige medarbejdere har den yderste ekspertise indenfor hver deres felt, og de står alle klar til at hjælpe med at vejlede dig til, hvordan netop dit arrangement kommer til at spille max.

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål
– og er du i tvivl om, hvem du skal tale med, kan du få et godt overblik over, hvem vi er lige her.

5 hurtige fun
facts om AKKC

Vores lokaler er navngivet efter vartegn i Aalborg

I AKKC har vi navngivet vores mange sale efter Aalborgs kendte vartegn, fordi Aalborg er i AKKC’s DNA, og fordi vi gerne vil være med til at skabe opmærksomhed og fokus på alle de spændende steder Aalborg har at byde på, når vi har gæster på besøg fra hele Danmark og fra udlandet.

Ydermere har vi også valgt at bringe udtalen af navnene fra de nordjyske folkemunde i spil. Ét lokale hedder derfor Tunnelen (i stedet for Limfjordstunnelen), et andet Broen (i stedet for Limfjordbroen) og et tredje Fjordparken (i stedet for Vestre Fjordpark). AKKC har i alt 26 Aalborg-navne, heriblandt også Havnen, Møllen, Gaden, Gåsepigen og Tyren.

Mange af vores gæster er måske kun til et møde eller en konference indenfor vores mure, når de besøger Aalborg.
Ved at præsentere dem for Aalborgs vartegn og gode historier på AKKC’s vægge i mødelokalerne, kan vi bringe en fortælling med dem hjem eller ovenikøbet inspirere dem til at komme tilbage og opleve byen igen.

Vi har en “elefantport”

AKKC er bygget til alle – også til cirkus.
I mange år har der været vintercirkus i Aalborghallen, og derfor er salen skabt så den kan rumme netop dét.
Gulvet i Aalborghallen er bygget således, det kan holde til, at en elefant kan stå på ét ben (det er nemlig en helt særlig belastning!).

Derudover har Aalborghallen også sin egen elefantport, så dyrene kunne komme ud og ind af salen. Den dag i dag er porten stadig markeret med et flot elefantsymbol ovenfor.

At gulvet og porten er skabt, som det er giver mange andre fordele. Gulvets styrke gør, at vi kan rumme tungt materiel, når vi f.eks. har campingmesse med store campingvogne og autocampere i salen, eller når vi byder indenfor til den internationale erhvervsfiskerimesse DanFish, hvor der bliver præsenteret tungt fiskeriudstyr.

Vi har afholdt Nordens største koncert på taget af vores scenetårn

Fredag den 16. april 2021 gik Dj Martin Jensen op på vores 35 meter høje scenetårn og gav en spektakulær koncert, der inkluderede et decideret fyrværkerishow med 750 affyringer af fyrværkeri tilsat et hav af meterhøje flammer.

Koncerten blev streamet via Twitch, sendt på TV2 Nord Salto og dækket af medier fra hele landet med titlen “Danmarks største stay at home koncert”.

Koncerten endte med at blive set online af 1,5 mio. mennesker.

Vi har nedsat vores CO2-udledning med 28%

I AKKC har vi nedsat vores samlede CO2-udledning med 28% fra 2019-2022.
Tallet fremgår af vores seneste klimarapport, der er udarbejdet i samarbejde med ingeniørvirksomheden NIRAS.

Klimaregnskabet har taget udgangspunkt i årene 2019 og 2022 og er primært udført på baggrund af vores indkøbsdata samt forbrugsdata (el-, varme- og brændstofforbrug).

Et andet spændende tal fra klimaregnskabet viser, at vi har nedbragt vores udledning af CO2 pr. omsat mio. kr. fra 38,2 ton CO2/mio. kr. i 2019 til 23,4 ton CO2/mio. kr. i 2022. Det betyder, at nedbringelsen af CO2-udledningen er sket på trods af et fortsat højt aktivitetsniveau i huset.

Vi har syngende træer i baghaven

I Kildeparken har næsten 100 internationale kunstnere plantet træer, hvor man kan trykke på en knap ved en musikstander, som spiller et medley af hver kunstner.

Her kan du gå på opdagelse blandt træer, der er plantet af Mariah Carey, Stevie Wonder, Jeff Dunham, Cliff Richard, Backstreet Boys, Katie Melua og mange, mange flere.

Parken med De Syngende Træer findes ingen andre steder i verden, og ønsker du at vide mere om den, kan du finde det her.

Musik & Teater

AKKC tilbyder oplevelser til alle.

Er du til stand-up, storslåede shows, pop- eller rockkoncerter, klassisk musik, opera, ballet, teater, musicals, revyer eller forestillinger for børn? Så har vi lige forestillingen for dig.

Med hele tre scener og flere end 100 store danske og internationale kulturoplevelser om året er AKKC en af Skandinaviens største kulturudbydere.

Messer & Udstillinger

Over 7.000 kvadratmeter udstillingsareal og en placering midt i Aalborgs hjerte, gør AKKC velegnet til alle former for messer og udstillinger, fra små produktpræsentationer til meget store forbrugermesser.

Vi arrangerer selv messerne DanFish InternationalCamping Aalborg og PolarExpo, samt hjælper med afviklingen af en lang række andre messer, der afholdes i AKKC.

Møder & Kongresser

Vi har årevis erfaring med at skabe de perfekte rammer for store møder, konferencer og kongresser med op til 2.414 deltagere samt de mindre møder for blot 10 personer.

Udover de to store sale, Aalborghallen og Europahallen, finder du på AKKC’s 1. sal lokaler i mange forskellige størrelser – alle flotte og lyse med højt til loftet og selvfølgelig med moderne av-udstyr.

Samtlige lokaler har adgang til en fælles foyer, hvor pauseforplejningen serveres i løbet af konferencen. Her er også plads til at strække ben og få snakket med de øvrige deltagere.

Fra AKKC er der direkte adgang til det svanemærkede hotel Scandic Aalborg City og Restaurant Podium. Udenfor centret finder du 700 parkeringspladser.

I AKKC gør vi alt for at imødekomme dine ønsker og garanterer samtidigt et højt serviceniveau og en god oplevelse for alle.

Bæredygtighed

Gennem vores certificeringer efter DNV GL’s verdensmålscertificering og ISO 20121 for bæredygtige events, har vi forpligtet os selv til at blive bedre til at afvikle events og lede vores organisation bæredygtigt.

Derfor har vi oprettet en afdeling, der arbejder benhårdt for den bæredygtige omstilling.

Derudover arbejder vi målrettet med at fortælle Aalborgs bæredygtighedshistorie og understøtte de mange gode indsatser der sker i byen, som fremmer den bæredygtige omstilling i Aalborg.