menu

De Syngende Træer

Som det eneste sted i verden kan Aalborg Kongres & Kultur Center med stolthed præsentere en helt unik park med syngende træer.

Siden midten af 80'erne har store berømtheder plantet et træ i Aalborgs smukke bypark, Kildeparken. En helt unik og anderledes idé som Aalborg Kongres & Kultur Centers tidligere direktør Ernst Trillingsgaard står bag, og som blev en realitet tilbage i 1987, hvor sir Cliff Richard plantede det første træ, som starten på det, der dengang blev kaldt Kunstnerparken.

Efterfølgende er der blevet tilføjet musik til træerne og parken er blevet omdøbt til De Syngende Træer (Park of Music). Den blev indviet onsdag den 6. juni 2012, hvor sir Cliff Richard, der plantede det første træ, gæstede Aalborg for at klippe snoren til det musikalske parkområde.

De Syngende Træerer er enten plantet af kunstnerne selv, eller efter tilladelse blevet plantet i kunstnernes navn. En stander ved hvert træ indeholder et lille medley af kunstnerens mest kendte musik, som er udvalgt i samarbejde med Aalborg Bibliotekerne. På standerne fremgår det, hvilken kunstner, der har plantet træet, samt hvornår træplantningen har fundet sted. Musikken aktiveres ved at trykke på standerens knap.

Porten til De Syngende Træer
Som indgang til parken med De Syngende Træer, findes et stort kunstværk med otte høje søjler. Det er lavet af cortinstål, som med tiden har fået en rustrød farve.

Kunstværket er skabt af de to kunstnere Thorvald Odgaard og Bruno Kjær, mens A. Enggaard A/S og Bladt Industries har hjulpet til med projektet ved at støbe soklen og fremstille de høje stålsøjler.

Billetkontor: +45 9935 5566