menu

Verdens bedste dag med Hr. Skæg

onsdag 28. februar 2024 Hr. Skæg har knoklet som en gal for at finde og samle ingredienser, der skaber den sjoveste og mest uforglemmelige oplevelse nogen, nogensinde har haft – sagt med andre ord, Hr. Skæg vil sørge for, at publikum får verdens bedste dag, når han gæster Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) torsdag 9. maj 2024.

Hr. Skæg har inviteret en perlerække af Verdensmestre der, i et musikalsk festfyrværkeri af et gallashow, vil løfte sløret for deres utrolige evner og fortælle om, hvordan det er at være verdens bedste til noget.

Publikum kan blandt andet glæde sig til at møde Manden der kan tale med ALLE dyr, Verdens modigste mand, Kvinden der kan spille på ALT og Manden der kun lever af bussemænd.

Hr. Skæg vil altså sørge for, at publikum får verdens bedste dag, når han går på scenen i AKKC’s Europahallen på Kristi himmelfartsdag torsdag 9. maj 2024 kl. 10.30.

Børnenes favorit
Karakteren Hr. Skæg er kendt fra DR Ramasjang, og spilles af den danske musiker, pædagog og skuespiller Mikkel Lomborg. Hr. Skæg blev til på baggrund af Mikkel Lomborgs deltagelse i et afsnit, der handlede om skæg i tv-børneprogrammet Amigo med Jacob Riising som vært.

DR var interesseret i at lave en dansk udgave af et svensk børneprogram om tal, hvor værten helst skulle have et langt, karakteristisk skæg.

De kontaktede derfor Mikkel Lomborg, og han blev efterfølgende til Hr. Skæg med det kendte cykelstyroverskæg og meterlange skæg.

Første programserie med Mikkel Lomborg i rollen som Hr. Skæg er Skæg med tal fra 2008, hvor han lærer børn at tælle til ti. Sidenhen er lignende programmer om Skæg med bogstaver, Skæg med Ord og Skæg med matematik blevet til, hvor de danske børn forvandler indlæringen til en leg.

Allerede efter andet program fik Mikkel Lomborg lov til at skrive teksterne til Hr. Skægs sange sammen med efterskolevennen, Nikolaj Grandjean, der står for alle melodierne.

Siden fulgte et årelangt musikalsk partnerskab mellem de to venner. Hr. Skæg er blevet så populært blandt de danske børn, og er siden ’Bamses Billedbog’ og ’Kaj og Andrea’ den største succes i DRs børneunivers.

Siden de populære tv-programmer har Mikkel Lomborg i rollen som Hr. Skæg optrådt i samtlige cirkusforestillinger og med egne Hr. Skæg-koncerter rundt i landet – og når han til maj lægger vejen forbi Aalborg, er hensigten at give forældre og børn verdens bedste dag.

Billetter til Hr. Skæg – Verdens bedste dag torsdag 9. maj kl. 10.30 i AKKC/Europahallen er i salg og kan købes i AKKC’s billetkontor mandag, onsdag og fredag kl. 10-12 & kl. 13-15 på tlf. 9935 5566 eller her. Billetprisen er 205 kr. inkl. gebyr. Der er et begrænset antal Study Tickets med 50% rabat til studerende. Læs mere på akkc.dk/study.

Billetkontor: +45 9935 5566