menu

Sygeplejersken: Kom helt tæt på den spektakulære drabssag

tirsdag 06. februar 2024 Mange kender drabssagen fra Nykøbing Falster Sygehus – men der er én person, der kender sagen ekstra godt. Forfatter og journalist, Kristian Corfixen, bringer foredraget ’Sygeplejersken’ til Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) torsdag 7. marts 2024, hvor publikum får et unikt og eksklusivt indblik i én af de mest bemærkelsesværdige drabssager i dansk retshistorie.

I marts 2015 rykker politiet ud til Nykøbing Falster Sygehus, fordi en sygeplejerske mistænker sin kollega for at dræbe sine patienter, når hun er på arbejde – og snart kører en makaber drabssag, der aldrig før er set i dansk retshistorie.

Forfatter og journalist, Kristian Corfixen, er den person i Danmark, der ved mest om den spektakulære sygeplejerskesag. Han dækkede sagen, da den blev behandlet i by- og landsretten, hvilket blev starten på flere års research, der mundede ud i den dokumentariske bog ’Sygeplejersken’.

I forbindelse med sin research har han haft adgang til flere tusind siders efterforskningsmateriale og interviewet flere end 50 personer om sagen – heriblandt politiets kronvidne og gerningsmanden selv.

Torsdag 7. marts 2024 kl. 19.30 går Kristian Corfixen på scenen i AKKC’s Europahallen med foredraget ’Sygeplejersken’, hvor han dykker ned i sagens hovedpersoner, politiets efterforskning, gerningsmandens påståede motiv og jagt på beviser – for hvad kan få et menneske, der er ansat til at hjælpe syge patienter, til at gøre det modsatte?

En bestseller
Kristian Corfixens bog ’Sygeplejersken’ blev udgivet i marts 2019, og er i dag oversat til i alt 10 sprog – senest er den udkommet i Storbritannien og USA.

Bogen er blevet hædret med flere priser, blandt andet Formidlingsprisen af Foreningen for Undersøgende Journalistik, der kaldte bogen for ’en læseoplevelse ud over det sædvanlige og et forbilledligt stykke dokumentarisk journalistik’.

Bogens dokumentariske beretning er desuden blevet til en dansk Netflix-succes af samme navn.

Kristian Corfixen er blevet tildelt Det Danske Kriminalakademis Tage la Cour-diplom for det arbejde, der ligger i bogen. I dag har ’Sygeplejersken’ status som bestseller og fremhæves som en af de mest vellykkede dansk true crime-bøger på markedet – så der er ingen tvivl om, at Kristian Corfixen ved, hvad han taler om, når han skildrer sygeplejerskesagen.

Til foredraget får publikum mulighed for at stille spørgsmål og deltage i en meningsfuld samtale om sagen.

Billetter til Kristian Corfixen – Sygeplejersken torsdag 7. marts 2024 kl. 19.30 i AKKC/Europahallen er i salg og kan købes i AKKC’s billetkontor mandag, onsdag og fredag kl. 10-12 & kl. 13-15 på tlf. 9935 5566 eller her. Billetprisen er 260 kr. inkl. gebyr. Der er et begrænset antal Study Tickets med 50% rabat til studerende. Læs mere på akkc.dk/study.

Billetkontor: +45 9935 5566