menu

Nøddeknækkeren: Et juleeventyr af højeste karat 

fredag 17. november 2023 Kyiv Grand Ballet præsenterer det verdensberømte juleeventyr, Nøddeknækkeren, hvor drømme ændrer livet, hvor det gode sejrer over det onde, og hvor venlighed vender verden til det bedre. Publikum kan opleve den fortryllende juleballet i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) mandag 18. december.

Kyiv Grand Ballet, der består af førende dansere fra den prestigefyldte ukrainske ballet, inviterer til en hjertevarm juleforestilling, hvor publikum kommer på en uforglemmelig rejse ind i en verden af drømme, magi og triumf over det onde.

Det bliver julehygge af højeste karat, når den unge pige Clara og hendes nøddeknækkerprins drager ud på et farefuldt og forunderligt eventyr mandag 18. december kl. 19 i AKKC’s Aalborghallen.

En fortryllende rejse 
Nøddeknækkeren er en af verdens mest berømte balletter, og har gang på gang begejstret publikum på verdens førende scener.

Det originale eventyr er skrevet af den tyske forfatter E.T.A. Hoffman i 1816.

Næsten 50 år senere skrev den franske forfatter Alexandre Dumas en ny version af Hoffmans eventyr, som blev til en ballet af Piotr Tchaikovsky med koreografi af Marius Petipa, der første gang blev præsenteret for offentligheden i 1892.

Handlingen kredser om den unge pige Clara og hendes fortryllende og følelsesladede rejse gennem en magisk eventyrverden.

Juleaften fremtryller gudfaderen og troldmanden, Drosselmeyer, en levende nøddeknækkerdukke til Clara, og fra det punkt følger publikum et magisk eventyr, der kombinerer virkelighed og drømme.

Et godt formål  
Det bliver i den gode sags tjeneste, når Kyiv Grand Ballet fremfører Nøddeknækkeren i år. Når publikum køber billetter til forestillingen, vil en del af indtægterne gå til renovering af det ukrainske balletakademi i Kyiv.

En del af pengene vil også gå til reparation af ungdomsboligerne til de ukrainske balletstuderende. Kyiv Grand Ballet forærer publikum en tidlig julegave med juleeventyret Nøddeknækkeren, alt imens publikum også giver en gave tilbage.

Billetter til Nøddeknækkeren i AKKC/Aalborghallen mandag 18. december 2023 kl. 19 er i salg og kan købes i AKKC’s billetkontor mandag, onsdag og fredag kl. 10-12 & kl. 13-15 på tlf. 9935 5566 eller her. Billetprisen er 425-640 kr. inkl. gebyr. Der er et begrænset antal Study Tickets med 50% rabat til studerende. Læs mere på akkc.dk/study. 

Billetkontor: +45 9935 5566