menu

Foredrag giver indblik i efterforskningen af ubådssagen

onsdag 28. september 2022 To personer sejlede ud, men kun én kom tilbage. Det var fakta, da Jens Møller Jensen stod over for drabssagen, som skulle vise sig at blive en af karrierens største. Nu kan publikum komme helt tæt på det unikke makkerpar fra ubådssagen, tidligere drabschef Jens Møller Jensen og anklager Jakob Buch-Jepsen. De lægger vejen forbi Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) 8. februar, og fortæller om deres store arbejde med drabssagen.

Efterforskningen af den opsigtsvækkende ubådssag krævede hårdt arbejde i de mange måneder, som det tog at undersøge forholdene omkring sagen til lands, til vands og i luften.

Det krævede en god portion kreativ tænkning og store beslutninger at komme til bunds i den komplicerede sag.

Nu får det nordjyske publikum et helt unikt indblik i politiets efterforskning, og det retslige efterspil onsdag 8. februar kl. 19 i AKKC’s Europahallen.

Foredraget indvier publikum i det unikke samarbejde mellem drabschef og anklager, alle de personlige følelser, der opstod undervejs, det alsidige teamwork og de store beslutninger, som i sidste ende medførte, at sagen blev opklaret.

Retfærdigheden skete fyldest
Den grufulde ubådssag vakte stor opmærksomhed i både ind- og udland, og presse fra hele verden kom til København for at følge med i retssagen.

Igennem retssagen måtte både pressefolk og daværende anklager lægge øre til de mange skiftende historier og nye forklaringer, som den anklagede kom med under retssagen.

Den tiltalte endte med at blive idømt livstid for drabet i ubåden, og retfærdigheden skete fyldest til sidst.

Et unikt makkerpar
Jens Møller Jensen har 37 års erfaring fra dansk politi, hvor han har arbejdet med alt lige fra drabssager og røverier til terror og seksualkrænkelser.

Jakob Buch-Jepsen er især kendt for sit arbejde som specialanklager ved anklagemyndigheden hos Københavns politi, men den dag i dag arbejder han primært som forsvarsadvokat i eget advokatfirma.

De to garvede mænd havde under opklaringen af den forfærdelige ubådssag et helt unikt samarbejde, hvilket var nødvendigt i opklaringsarbejdet.

Sammen har de to hjulpet filmselskabet Miso Film med udarbejdelsen af fiktionsserien ’Efterforskningen’, som handler om netop ubådssagen.

Den afdøde kvindes pårørende har givet Jens Møller Jensen og Jakob Buch-Jepsen deres fulde accept og støtte til, at de formidler og fortæller om myndighedernes enorme arbejde i sagen.

Billetter til Fra anholdelse til dom onsdag d. 8. februar 2023 kl. 19:00 i AKKC/Europahallen er i salg og kan købes i AKKC’s billetkontor mandag, onsdag og fredag kl. 10-12 og 13-15 på tlf. 9935 5566 eller her. Billetprisen er 230 kr. inkl. gebyr.

Billetkontor: +45 9935 5566