menu

Bæredygtige Restaurant AKKC by MEST repræsenterer Danmark i Dubai

torsdag 09. september 2021 For de syv kokke der skal byde på lækre bæredygtige menuer i Den Danske Pavillon på Verdensudstillingen i Dubai bliver der tale om et udstillingsvindue af, hvad Nordjylland og Danmark kan præstere af lækker mad, selv når bæredygtigheden sætter sit ben forrest. For kokkene der nu skal findes, venter en stor oplevelse på verdens største udstillingsvindue.

Aalborg Kongres & Kultur Centers (AKKC) nye forpagter Restaurant AKKC by MEST får i to uger næste år en helt unik mulighed for dels at præsentere danske bæredygtige menuer, dels at få gjort opmærksom på AKKC som et stort og internationalt møde- og konferencehus med netop en stærk bæredygtig profil.

Hele 25 millioner gæster – heraf 70 procent internationale - forventes til Dubai i de 182 dage Verdensudstillingen står. Denne World Expo udstilling er den største nogensinde, og den danske pavillon forventer, at der hver dag skal serveres omkring 400 bæredygtige menuer for de internationale gæster.

Michel Lycoops, der er ansvarlig for bæredygtighed og social ansvarlighed i Restaurant AKKC by MEST, er ikke i tvivl om, at dette er en utrolig stor mulighed for at få sat den stærke bæredygtige profil af både AKKC og by MEST på verdenskortet.

- Råvarerne bliver i det omfang, det er muligt, fra Nordjylland, og vi kommer til at sammensætte menuer med den velkendte rene, danske smag tilsat masser af økologiske råvarer, fortæller Michel Lycoops, der i øjeblikket er i gang med at rekruttere kokke med kreative, bæredygtige fagkundskaber, og han modtager gerne relevante henvendelser.

Bæredygtighed er et af tre overordnede temaer på hele EXPOen og EXPO-byen, der er bygget op omkring de tre temaer kaldet Mobilitet, Muligheder og Bæredygtighed. I hver zone præsenterer verden det bedste og nyeste indenfor emnet, og adm. direktør i AKKC, Nicolaj Holm, er helt enig med Michel Lycoops i, at denne mulighed skal der investeres stærkt i af AKKC og restaurant by MEST.

- Alle kender verdensudstillingerne som et brand, og Dubai har bygget en helt utrolig ny bydel op til EXPO 2021. Så da vi fik mulighed for at sætte et stort spotlight på husets og restaurantens unikke bæredygtige profil, der i Danmark og for den sags skyld mange andre lande også, var det bare om at slå til. Vi er det eneste internationalt certificerede eventsted i Danmark, og det eneste eventsted der også er verdensmål-certificeret, så den del kan vi markedsføre os på. Som noget nyt har vi jo valgt en ny forpagter i by MEST netop for at blive endnu stærkere ved at få hele forplejningsdelen med, siger Nicolaj Holm.

I de to uger Restaurant AKKC by MEST repræsenterer Danmark på verdensudstillingen bliver de syv kokke ikke alene om at kippe med det nordjyske flag. Også Helgstrand Dressage og Graffiti Cocktails er med i de to uger ligesom restaurant De To Have fra Skagen også har uger på Verdensudstillingen.

Billetkontor: +45 9935 5566