menu

Nikolaj Hübbes Ballet de Luxe

Det Kongelige Teater

Aalborghallen

torsdag 06. februar 2025 kl. 19:00

Ballet
Følg facebook event

Priser
A: 550,- B: 480,- C:420,-

Spar 50% med 
Study Tickets

Early Bird Rabat
Spar 50 kr. pr. billet ved køb
senest 1. maj 2024

 

 

Divertissementer af Bournonville og Petipa, showdans på højeste niveau og et af dansk ballets mest ikoniske værker er netop, hvad du kan se frem til, når hele Danmarks balletmester, Nikolaj Hübbe, inviterer på en unik rejse gennem ballettens historie og de mange forskellige stilarter, der findes inden for dans.

Med sin helt nye forestilling Ballet de Luxe, der består af tre akter med dygtige balletdansere fra Den Kongelige Ballet, går Nikolaj Hübbe på scenen som aftenens konferencier, mens musikken fremføres af Aalborg Symfoniorkester, der har en lang tradition med at ledsage både Den Kongelige Ballet og Opera, når de er på turné rundt i Danmark.

I forestillingens første akt præsenteres du for et uddrag af tre værker, der er skabt af to af 1800-tallets allerstørste koreografer, nemlig dansk ballets grundlægger August Bournonville og den klassiske ballets fader Marius Petipa. Først Bournonvilles pas de trois fra Vaudeville-balletten Livjægerne på Amager og det berømte divertissement fra Blomsterfesten i Genzano og dernæst Venetiansk karneval fra Marius Petipas ballet Santanella – et virtuost glansnummer, hvor der danses til hittet Min hat den har tre buler.

Anden akt består af otte numre fra Gregory Deans ballet Gotta Dance!, der er en hyldest til livet, til glæden og til dansen – et nostalgisk trip tilbage til den sorgløse æra, hvor problemerne ikke var større end, at de kunne løses med en lille svingom. Balletten tager dig med tilbage til swing-tiden og byder på forrygende dans til nogle af evergreenmusikkens mest populære og udødelige toner.

Som grand finale danses Etudes – Harald Landers mesterværk, der er en kærlighedserklæring til dansen i dens reneste form. Den er bygget op over den klassiske ballets træningstime og begynder med de fem positioner for at ende i en flyvende finale. Etudes er en tidløs opvisning i den skønhed, som er ballettens inderste væsen.

Bliv klædt på til forestillingen
Inden forestillingen er der introduktion ved karakterdanser Mette Bødtcher fra Det Kongelige Teater kl. 18. Du kan tilmelde dig introduktionen gratis ved billetkøb. Introduktionen foregår i 1.04 Fakultetet på 1. sal.

Billetkontor: +45 9935 5566