04/09 2018
Zornigs historie fortælles i et intenst foredrag
Lisbeth Zornig har gjort karriere ud af at hjælpe samfundets socialt udsatte unge, alt imens barndommens rædsler stadig spøger i sindet. I sit forsøg på at tage hånd om de socialt udsatte unge, har Lisbeth Zornig stiftet huset Zornig, hvori der arbejdes på at forny og forbedre de unges muligheder.
Lisbeth Zornigs barndom var ikke just præget af den traditionelle kernefamilie, da hun voksede op i en underklassefamilie i Nakskov på Lolland, hvor hun blev misbrugt og misrøgtet. Her voksede hun op sammen med sin mor, stedfar og sine tre brødre, hvoraf kun den ene bror stadig er i live.
I foredraget Zornig – fra vred til voksen, kan nordjyderne opleve et foredrag, hvor de kan stifte bekendtskab med de mange sider af forfatteren Lisbeth Zornig. Foredraget i AKKC vil tage udgangspunkt i hendes seneste bogudgivelse Zornig – fra vred til voksen, som udkom tidligere på året.
I bogen italesætter Lisbeth Zornig, hvordan hun balancerer rollen som karrierekvinde, hustru og mor til fem børn i en ellers hektisk og presset hverdag. Dette imens hun bearbejder sine egne traumatiske oplevelser fra barndommen.
Et liv fyldt med op- og nedture
Lisbeth Zornig blev et kendt ansigt, da hun optrådte i dokumentaren Min barndom i helvede, hvor hun konfronterede sin stedfar og mor med en barndom, der har budt på både seksuelle overgreb, svigt og vold. Efterfølgende udgav hun den nærgående selvbiografi Zornig – vrede er mit mellemnavn, som er billedet på en grum historie om en barsk barndom, men samtidig en livsbekræftende og håbefuld historie, der viser, at det er muligt at forkaste en grum barndom og få et godt og lykkeligt liv.