Verdens bedste på guitar Tommy Emmanuel gæster AKKC
13/08 2021

Verdens bedste på guitar Tommy Emmanuel gæster AKKC

Den 66-årige ekvilibrist på akustisk guitar har som bare én ud af tre musikere i verden modtaget titlen som ”Certified Guitar Player” fra Chet Atkins. Eric Clapton og Mark Knopfler betegner uden tøven Tommy Emmanuel som verdens bedste guitarist!

Han er alene på scenen, kun med sin akustiske guitar samt en enorm portion lune og selvironi. Med begge hænder bruger han sit instrument, som en pianist bruger sit klaver, på den måde fremfører han næsten alle tænkelige musikalske stilarter.

Verdens største guitarister er alle enige om, at Emmanuels solospil er mirakuløst, og det ville tage mindst tre musikere, at præstere det som Tommy formår. Ingen andre kan som han spille Beatles klassikeren “Day Tripper”, lægge rytmedelen, grave i riffet og synge melodien på én gang, og så kun udført på guitar!

Det andet talent er aspektet i hans musik: glæden ved at spille, det gennemsyrer hans koncerter. Én sag er at kunne sit håndværk og fremføre disse multi-dimensionelle optrædener fejlfrit på en akustisk guitar. Men at gøre det med en så levende glæde til livet og musikken, er et bevis for en autentisk, uhæmmet og uimodståelig invitation til at følge hans musik.

– Glæden er der altid, jeg føler den igennem musikken, det at mærke og se overraskelsen i publikums øjne, giver mig så meget varme og kærlighed tilbage, det giver det ekstra kick. Jeg er fanget i nuet og ved, at det er det, jeg har arbejdet for i hele mit liv, fortæller Tommy Emmanuel.

Tommys færdigheder har for længst gjort ham verdensberømt. Først opnåede han stor anerkendelse og fik nærmest status af legende i sit hjemland Australien. Siden er det ene kontinent efter det andet blev fascineret af den elegante og sympatiske musiker, der startede sin karriere for over 40 år siden.

Som 4-årig fik han sin første elektriske guitar og allerede som 6-årig var det hans musik, der i flere år ernærede hans mor og søskende efter hans fars tidlige død i 1966. Flere af hans 23 albums er nomineret til en grammy og har nået salg til platin og guld i mange lande.

Udover at turnere verden rundt med den ene udsolgte koncert efter den anden har han gennem årene været en skattet studiemusiker. Tommy var bl.a. guitarist på Tina Turners mest succesfulde koncertturné ”Break Every Rule”.

Billetter til koncerten i AKKC/Aalborghallen torsdag den 20. oktober 2022 kan købes i Billetkontoret tlf. 9935 5566 (åben mandag/onsdag/fredag kl. 10-14). Her samt ticketmaster.dk. Billetpriser er 410 kr., 395 kr. eller 380 kr.