Vejrguderne hilste Cirkusrevyen farvel med åbne sluser
04/09 2019

Vejrguderne hilste Cirkusrevyen farvel med åbne sluser

Her spiller Cirkusrevyen fra torsdag den 5. september til og med søndag den 8. september. Og så er det slut. For altid. I alt bliver det til 35 gange i Aalborg Kongres & Kultur Center, som det eneste spillested uden for Bakken ved København. Fra næste sommer er det landets yngste og mest fremadstormende revy, Odense Sommerrevy, der tager over og spiller fra 4. til 6. september 2020.

Revydirektør Torben ”Træsko” Pedersen har ønsket sig muligheden for fra år til år at ændre spilleperioden i Aalborg. Det har AKKC ikke mulighed for, da Aalborghallen ikke er ledig på så kort sigt til den lange periode, som revyen lægger beslag på til både fire dages opbygning og fire spilledage. Dertil er Aalborghallens belægning al for høj, og allerede nu har AKKC bookinger af Aalborghallen frem til 2025.

– Selvfølgelig er det trist, at Cirkusrevyen ikke dukker op i Aalborg næste år. Gennem årene er revyen og alle dens medarbejdere og vores nærmest vokset sammen til en familie. Men jeg forstår godt Torbens ønske om at ville disponere kræfterne anderledes. Sådan er det jo. Vi kan glæde os over 35 fantastiske år, og så ser vi også frem til at få en af Danmarks mest interessante og sjove revyer til Aalborg, når Odense Sommerrevy spiller i huset næste sommer, siger Nicolaj Holm, direktør i AKKC.

Regnen forhindrede dog ikke revyens skuespillere i at give de mennesker, der havde vovet sig ud på Aalborgs torve og gader en oplevelse. Vinduerne i den store limousine blev rullet ned, og der blev kastet lakridspiber ud af vinduerne.

Og på C. W. Obels Plads var der hyggelig jazzmusik og friskskænket hjemmebrygget øl hos Søgaards Bryghus, som skuespillerne og kapelmester James Price delte ud sammen med solsikker, det eneste der strålede, på en regnvåd eftermiddag i Aalborg.

På turen rundt i byen blev hele kortegen af limousine og cykler ført an af direktør Nicolaj Holm. I cykeltaxa tronede de to bagmænd bag Cirkusrevyens mangeårige spilleperiode i Aalborg – revydirektør Torben ”Træsko” Pedersen og tidligere AKKC-direktør, Ernst Trillingsgaard.

De to var i midt firserne de to redningsmænd af en nødlidende Cirkusrevy, der var i fare for at lukke. Sammen med unge Lisbet Dahl som instruktør og Ulf Pilgaard som skuespiller rejste de fire sammen den skibbrudne revy til at være nutidens storebror i revyverdenen.