Ungt stjernefrø som Susan Himmelblå i Midt om natten
30/09 2019

Ungt stjernefrø som Susan Himmelblå i Midt om natten

Når der fra 12. til 16. februar i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) blændes op for musicalen Midt om natten baseret på den danske filmklassiker af samme navn og med en perlerække af hits fra Kim Larsens og Gasolins bagkatalog, bliver det med en ny Susan Himmelblå i rollen.

Det unge musicaltalent Lea Thiim Harder, kendt fra musicalsucceser som The Book of Mormon og Terkel The Motherfårking Musical, bliver det navn, der skal løfte arven efter Birgitte Raaberg, som udødeliggjorde rollen i filmen.

– Det er utroligt stort for mig at få lov at spille en legendarisk rolle som Susan Himmelblå i Midt om natten, alle kender hende. Det er en utrolig sød og væsentlig rolle, som jeg møder med ærefrygt, fordi Susan Himmelblå er så ikonisk. Der bliver sunget om, at hun har himmelblå øjne, og det har jeg jo ikke ligefrem. Men derfor kan jeg jo godt bringe kærlighed og ærlighed til den rolle. Jeg skal gøre mit ypperste for at gøre Susan Himmelblå ære, siger en glad Lea Thiim Harder.

Gensyn med succesmusicalen
I 2018 var Midt om natten en af de helt store danske musicalsucceser herhjemme og spillede for fulde huse i Tivolis Koncertsal og det meste af Danmark. Musicalen blev set af flere end 150.000 begejstrede publikummer, og i februar får nordjyderne atter muligheden for gensyn med den folkekære musical, hvor en række af Kim Larsens og Gasolins største hits er præsenteret.

Denne gang lægger musicalen sig endnu tættere op ad den originale handling i den danske biografsucces, og der vil igen være mulighed for at høre de kendte hits fra filmen som Papirsklip, Tik Tak og Midt om natten.

Udover klassikere fra filmen Midt om natten bliver forestillingen toppet op med sange som Langebro, Kvinde Min, Tarzan Mamma Mia, Rita og Vi er dem de andre ikke må lege med mfl. – træfsikre hits fra både Kim Larsens og Gasolins’ bagkatalog.

Solide kræfter på opgaven
Til at løfte opsætningen er det lykkedes producenterne at samle et stærkt hold af både rutinerede og nye performere. Holdet tæller bl.a. Gustav Wolter, der i 2018 fik sit gennembrud i rollen som den oprørske Benny, der i filmen blev spillet af Kim Larsen selv.

Anmelderroste Troels Malling tager en tur mere som den veltalende charmør Arnold. Derudover kan publikum bl.a. genopleve Allan Mortensen som vagabonden Tusindfryd, Jimmy Jørgensen i dobbeltrollen som brugtvognsforhandleren Charles og Rockerleder. I forestillingen vil der været et stort ensemble og band, der tilsammen tæller mere end 30 medvirkende.