TV-2 giver koncert i AKKC på deres store Jubilæumstour 2020
31/01 2020

TV-2 giver koncert i AKKC på deres store Jubilæumstour 2020

Danmarks folkekære band TV-2 kan i 2020 markere intet mindre end 40 år på den danske musikscene og løfter i dag sløret for en unik 40-års jubilæumstur, der byder på fire store arenakoncerter i København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Samme bandmedlemmer i 40 år
Tidløse klassikere som ‘Bag duggede ruder’, ’ Alt hvad hun ville var at danse’ og ‘De første kærester på månen’ er blot et lille udpluk af de mange hits, som TV-2 har leveret til den danske befolkning siden bandets begyndelse i 1980.

Hele fire årtier har passeret, og med nøjagtig de samme fire bandmedlemmer – Steffen Brandt (forsanger, keyboard, guitar), Hans Erik Lerchenfeld (guitar), Sven Gaul (trommer) og Georg Olesen (bas) – tilhører TV-2 nu de sjældenheder i dansk musik, der har holdt sammen og leveret musik i usædvanlige 40 år.

I 2020 markerer det aarhusianske band deres 40-års jubilæumsfest, hvor publikum kan glæde sig til at opleve og genopleve de danske ørehængere helt tilbage fra debutalbummet ”Fantastiske Toyota” (1981) og frem til bandets seneste album ”Tæt trafik i Herning” (2018).

Om den kommende jubilæumstur fortæller Steffen Brandt, forsanger i TV-2:

– Vi kommer nu, som før, som altid med fred. Og kærlighed! Vi kommer med 40 års sange om livet og døden og alt det ind imellem. Vi trækker en linje ned gennem historien og finder de sange frem, som nærmest synger sig selv, blandet med de sange, som er vores bud på noget tidløst og eviggyldigt. Vi skal holde en fest og hylde fællesskabet, og vi vil ikke have det mindste imod, hvis koncerterne giver anledning til, at publikum skulle finde på at synge med. Vi står gerne på mål for sammenhængskraften, samværet og det folkelige, og vi glæder os helt vildt til at sparke 40-årsfesten i gang!

40 år, 1200 koncerter og flerdobbelt platin
Efter 40 år på det musikalske landkort kan TV-2 bl.a. skrive flere end 200 sangudgivelser, 19 studiealbums og mere end 1200 koncerter på CV’et.

Bandets samtidskritiske udgivelser er desuden blevet kvitteret med flerdobbelte platinplader samt DMA-statuetter for bl.a. ’Årets Danske Pop Udgivelse’, ’Årets Danske Sangskriver’ og ’Årets Danske Hit’. Om TV-2’s rejse fra begyndelsen af 80’erne til i dag fortæller forsanger i TV-2 Steffen Brandt:

– Vi startede nede i 80’erne med at indspille sange, som vi syntes, at vi selv og tiden trængte til. Vi har ladet tilværelsen passere gennem sangene som et slags filter i et forsøg på at forstå en hastig skiftende virkelighed. For at kunne gøre det ordentligt er man nødt til at sætte sig selv på spil. Vi har trukket vejret gennem sangene – nogle gange hæsblæsende og energisk, andre gange med en eftertænksomhed, grænsende til nagende tvivl og uro. 40 år er lang tid, men vi har først og fremmest stadig en stor glæde ved at spille. Sammen. Så længe vi kan gå på scenen og finde den energi og lyst, fortsætter vi!