Tre særlige fester skaber grandprix-fællesskab
11/01 2018

Tre særlige fester skaber grandprix-fællesskab

En fest for skolebørn i Aalborg Øst, en for mennesker med særlige behov og en for hjemløse, alle under titlen ’Grand Prix samler alle’, vil tre uger frem mod Dansk Melodi Grand Prix 10. februar og Børnenes MGP 17. februar i Aalborgs Gigantium skabe fællesskab med musik og festligt samvær.

Grand Prix er ikke kun musik og sang. Det er festlig glæde fyldt med farver og ikke mindst fællesskab. Festerne lanceres under titlen ’Grand Prix samler alle’, og er anledning til en helt ny type Grand Prix fester, nemlig en for skolebørn i Aalborg Øst, en for mennesker med særlige behov og en for hjemløse i Aalborg.

DR P4 Nordjylland sender direkte i radioen fra alle tre fester, og hver fest vil få besøg af vaskeægte grandprix-stjerner der underholder.

Tre skoler i Aalborg Øst – én stor fest
Fredag 26. januar kl. 16-18 går det løs med den første Grand Prix fest arrangeret af Projekt 9220 i Aalborg Øst med Lynge Jakobsen i front. Her vil flere end 600 elever fra Mellervangskolen, Herningvej Skole og Tornhøjskolen i Aalborg Øst indtage Tornhøjhallen til den helt store MGP-fest. En DJ står for musikken, mens der også vil være både dance along show med Power-House, lidt lækkerier og de tidligere MGP-stjerner Lærke Sauer samt Froja og Sarah kommer på scenen. De tre skoler er også selv aktive med optræden af elever, hvor hver skole giver et show på ca. 10 minutter.

Den røde løber rulles ud
Torsdag 1. februar kl. 15-18 ruller Skovsgård Hotel ved Brovst, som også er arrangør af festen, den røde løber ud til en fest for mennesker med særlige behov. Tidligere Grand Prix deltager Johnny Hansen underholder og står klar til at skrive autografer. Den øvrige underholdning leveres af bandet Cats med tidligere grandprix-deltager Ida Lohmann i front. Som konferencier står lokale Per Iversen og Mette Hyllested klar, og i løbet af eftermiddagen kåres vinderen af bedste Grand Prix udklædning, hvor TV2 Nords Morgens Jørgensen blandt andet er med i dommerpanelet.

Engelbrecht synger for hjemløse
Fredag 9. februar kl. 16-18, dagen før den store DMGP finale i Gigantium, åbner Kirkens Korshær for første gang deres varmestue på Søndergade i Aalborg midtby for en koncert. Det bliver til en grandprix-fest for Aalborgs hjemløse, og her går den garvede grandprix-deltager og front i bandet Neighbours & Friends, Helge Engelbrecht, på scenen med både musik og fortællinger for de fremmødte. Eftermiddagen byder også på lidt forplejning og et par af dette års grandprix-deltagere kigger også forbi.

Festerne er arrangeret af de enkelte feststeder i samarbejde med DR P4 Nordjylland og Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC). For yderligere information om festerne kontakt Susanne Kabel, pressechef i AKKC,
tlf. 9935 5574.