Thomas Buttenschøn bruger nyt album som terapi
20/02 2019

Thomas Buttenschøn bruger nyt album som terapi

De store følelser kommer med garanti i spil, når den folkekære musiker Thomas Buttenschøn for femte år i træk lægger vejen forbi AKKC’s Det Lille Teater med et soloshow.

Det sker lørdag 9. marts kl. 20, og denne gang har showet fået titlen ’Tilbage På Dansk’, som henviser til, at Buttenschøns helt nye album ’Er Der Godt Vejr I Himlen?’ er hans første dansksprogede album siden 2011.

Sangskrivning var terapi
På det nye album er Thomas Buttenschøn mere personlig i sine sange, end han nogensinde har været før.

Det krævede da også et lille skub fra hans kæreste Mille Gori (også kendt fra DR Ramasjang som ’Motor Mille’), før han turde kaste sig ud i projektet med det nye album.

Sangene omhandler nemlig emner som hans mors død, faderens alkoholforbrug og det at være en god far for sine børn efter sin skilsmisse fra Cana Buttenschøn i 2017.

I et interview med Aftenshowet forklarede Thomas Buttenschøn for nylig, at han har brugt sangskrivningsprocessen i forbindelse med det nye album som en form for terapi, og at han nu er helt klar til at komme ud på landevejen og dele ud af både musik og fortællinger omkring sangene.

Rørende morsomt
Selvom det hele måske godt kan se en smule trist ud på papiret, bliver al melankolien holdt i hånden af den varmeste humor – en humor, som Thomas Buttenschøn efterhånden er blevet kendt for i sine mange soloshows.

Han har da også formået at frembringe både hvinende latter, søde tårer og en god omgang fællessang, de gange han tidligere har været forbi AKKC med sine soloshows.

Som altid vil det nye show indeholde et mix af sange fra det nye album og gamle kendinge som ’Smukkere end smuk’ og ’Fantastiske mandag’ fra Buttenschøns store bagkatalog.