De Syngende (Jule)Træer klar med julemusik og levende lys
08/11 2018

De Syngende (Jule)Træer klar med julemusik og levende lys

Alt bliver smukt illumineret, så når mørket sænker sig, vil julestemningen nå helt ud til de travle trafikanter på Vesterbro.

Alle med ærinde i Kildeparken kan også sætte julehumøret i sving ved at trykke på de 58 træer, hvor musikstanderne, fra torsdag den 15. november til det nye år rinder ind, spiller kunstnerens julemusik.

Kendte skuespillere tænder julemusikken
I år bliver det de fire skuespillere fra Aalborg Vinterrevy, Rasmus Krogsgaard, Vicki Berlin, Pernille Schrøder og Thomas Mørk, der får æren af at sætte julemusikken på i Kildeparken. Det sker fredag eftermiddag den 15. november inden revyens første forestilling lidt senere på dagen.

Alle søndage i advent bliver ekstra stemningsfulde, for her tænder Aalborg Kommunes Park & Natur 200 levende lys, når mørket falder på. Et meget smukt syn der, sammen med de mange store stjerners julemusik, får julestemningen til at sprede sig.

Aalborg har som den eneste by i verden en attraktion, som består af syngende træer. De Syngende Træer har eksisteret siden 1987, hvor 92 internationale kunstnere indtil nu har plantet et træ i Kildeparken i forbindelse med en koncert i Aalborg Kongres & Kultur Center.

En helt særlig stemning
De fleste af os kender det. Julemusik kan sprede en helt særlig stemning med hygge, afslapning og glæde.

Derfor er der også mange musikere, som har lavet julemusik gennem tiden. Blandt de kunstnere som AKKC har haft på besøg, og som har plantet et træ, har hele 58 lavet julemusik. I november/december vil der derfor være 58 ud af de 92 træer, som spiller juletoner frem for de sædvanlige sange, der ellers bliver spillet fra musikstanderne året rundt.

En terrorist kan også synge julemusik
Sissel Kyrkjebø, Bob Dylan, Hansi Hinterseer, Beyoncé, Backstreet Boys, Elton John, Stevie Wonder, Cliff Richard og Jethro Tull, og senest er Katie Melua og Jeff Dunham med terroristen Achmed, der synger Jingle Bombs, kommet til blandt de mange kunstnere, hvis træer i den grad kommer til at sprede julestemning i Kildeparken.

For at gøre det nemt at spotte, hvilke træer der spiller julemusik, bliver musikstanderne igen i år julepyntet.

Så hvis du mangler inspiration til en hyggelig søndagstur med masser af (gratis) julestemning, så kan Kildeparken og De Syngende (Jule)Træer være et godt stoppested på turen.