Stort rykind i Sisimiut
10/09 2018

Stort rykind i Sisimiut

Sisimiut kommer snart til at stå ekstra meget i fiskeriet tegn. Polar Fish 2018 åbner dørene fredag 21. september kl. 10 i idrætshallen, og derefter følger tre spændende messedage, hvor ca. 50 udstillere står klar til at tage imod de mange besøgende.

Lørdag og søndag afholdes en todages workshop i regi af Arbejdsgruppen for Fisk under Nordisk Samarbejde. Workshoppen har et flot program, der stiller skarpt på nyttiggørelse og optimering af hvidfisk-ressourcen, og som blandt andet bliver med deltagelse af borgmester i Qeqqata Kommunia, Malik Berthelsen, og naalakkersuisoq for fiskeri, fangst og landbrug, Erik Jensen.

Under workshoppen vil borgmester Ulla Vestergaard, Thisted Kommune, komme ind på, hvilke tiltag og investeringer kommunen har gjort for at fremme fiskeriet og udnyttelsen af fisk i regionen, og desuden vil der være en præsentation af islandske og norske erfaringer med udnyttelse af restprodukter. Deltagerne får indsigt i lokale projekter og erfaringer samt en diskussion af, hvad der skal til, for at vi langt højere grad bruger hele fisken i produktionen til gavn for handelsbalancen, men også beskæftigelsen fremadrettet.

Polar Fish messe for 11. gang
Det bliver ikke mindre end ellevte gang, dørene åbnes til fiskerimesse i Sisimiut, og for syvende gang er det med Aalborg Kongres & Kultur Center som arrangør. Polar Fish er stedet, hvor de nye tendenser, metoder og materiel til fiskerierhvervet og andre erhverv vises frem, og messen slog besøgsrekord i 2016 med en fremgang på ti procent i forhold til 2014.

Messen, der gennemføres hvert andet år i Sisimiut, vil i år være med omkring 50 udstillere, og vil også indeholde et omfangsrigt program med en række gratis indlæg om, hvordan man begynder at eksportere, anmeldelse et skib til optagelse i Skibsregistret eller Fartøjsfortegnelsen, investerings- og finansieringsmuligheder, krav til og syn af mindre fiskeskibe m.m.

For yderligere oplysninger om Polar Fish 2018 kontakt messe- og udstillingschef i AKKC, Else Herfort, på tlf. +45 9935 5518. For oplysninger om workshoppen på Hotel Sisimiut kontakt Arctic Circle Business på tlf. +299 86 35 00.