Stokkefar til AKKC med nyt oneman-show
01/03 2019

Stokkefar til AKKC med nyt oneman-show

Det bliver første gang Nikolaj Stokholm, en af Danmarks mest karakteristiske og dygtige komikere, gæster Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC), når han fredag 6. marts 2020 kl. 19 går på scenen i Aalborghallen med sit nye oneman-show ’Turen går til Nikolaj Stokholm’.

Hans første oneman-show ’Mit liv som Nikolaj Stokholm’ havde premiere i 2017 på Bremen Teater i København, og han spillede efterfølgende 97 shows landet over for omkring 45.000 danskere.

Her var det fortællingen om en albinos opvækst i 90’ernes forstad, der lagde publikum ned med grineflip.

I ’Turen går til Nikolaj Stokholm’ er det blevet tid til, at den 29-årige komiker kigger udad, når han vil betragte os alle sammen og ikke mindst sig selv, hvor vi er allermest sårbare og giver slip – når vi holder fri.

Kendt fra tv
Nikolaj Stokholm fik sit store gennembrud som en del af holdet i sæson 4 af TV2 Zulus Comedy Fight Club i 2010. Siden er det blandt andet blevet til fire gange deltagelse i Comedy Aid, en værtsrolle til Reumert-prisen i 2016 sammen med Bodil Jørgensen og Rasmus Botoft, manuskriptforfatter og medvirkende i Ultras Store Kageshow på DR Ultra og hans nok mest velkendte rolle på tv, nemlig som karakteren Øland i TV2 Zulus hitserie SJIT Happens.

Senest har han også medvirket i underholdningsprogrammerne 5. Halvleg på Kanal 5 samt Rundt på Gulvet og Klipfiskerne på TV2.

Nikolaj Stokholm beskriver sig selv som en gammel mand fanget i en ung mands krop. Han er kendt for at have en finurligt krøllet hjerne og et skævt univers, og hans improviserende stil og humor er inspireret af de store danske komikere fra 50’erne og 60’erne.

Han mener, at vi har glemt noget om den danske humor og om, hvordan jokes kan leveres på den bedst mulige måde – og hans tilgang til humoren er noget, der har betaget publikum over hele landet.

Snart går det løs med Stokkefars andet oneman-show, og da den bedste måde at holde fri på er ved at grine højt og længe, er der lagt op til en fornøjelig ’”tur til Nikolaj Stokholm”.