STARCADE byder på de vildeste nye spil
25/07 2018

STARCADE byder på de vildeste nye spil

De mange spiludviklere præsenterer på deres stande for publikum alt fra store og små nytænkende spil til alt fra mobil, tablet, spilkonsoller, pc og virtual reality på spilfestival-delen STARCADE Game Scope.

Game Scope har allerede et par år på bagen som Danmarks eneste deciderede spilfestival, og er i år rykket sammen med spil- og gamingfestival STARCADE i AKKC. På Game Scope mødes danske og udenlandske spiludviklere med hinanden og præsenterer nyheder for publikum, holder workshops, mødes business to business og med interesserede investorer.

Helt nye vilde og spændende spil
En spændende dansk spiludvikler Chop Chop Games har spillet Valhalla Olympics med. Spillet er med et nordisk mytologitema, bruger mobiltelefonen som controller, hvormed man bl.a. svinger, sigter og styrer. Spilles med flere spillere på mobiltelefonen, der bl.a. bruges som pusterør.

Også den spændende udvikler Frecle kommer med spillet Youropa, der er et platformsspil, hvor man bryder regler og tyngdekraften. Youropa er kendt for en helt unik grafik og har haft spillet undervejs i 9 år!

Alt dette og en hel verden mere kan prøves i de 3 dage spil- og gamingfestivalen varer. Når man har spillet, kan man stemme på ynglingsspillet via to tablets, og vinderne, bestemt af publikum, er så heldige at komme med på den store spilmesse Casual Connect, der afvikles bl.a. i Asien og Europa.

Spiludvikling for unge
For de unge i Aalborg er der et helt specielt område, under temaet Spiludvikling for unge, hvor man kan møde Skolen i spil, Ung Aalborg, Elevakademiet og få forskellige vinkler på, hvad man kan bruge spil til, hvordan man selv kommer i gang med at programmere, eller lære noget om hvilke kompetencer man får ved gamer spil og gaming.

Analoge spil
For de analoge er der også underholdning at hente i brætspilsområdet, hvor man kan møde nogle lokale brætspils-entusiaster og blive introduceret til både klassiske brætspil og de helt nye, og blive hjulpet i gang!

DM i spiludvikling
Lørdag byder på DM i spiludvikling, hvor amatørudviklere har kunnet indsende deres spil. En professionel jury har udvalgt de 20 bedste, der udstilles på STARCADE Game Scope. På STARCADE kan man møde udviklerne bag de udstillede spil. Lørdag kl. 14 offentliggør juryen vinderne af de fire kategorier, og gevinsterne er hardware bl.a. computere.

Spændende konferencer
En stor og ikke uvæsentlig del af STARCADE Game Scope er konferencedelen fredag den 17. august, hvor ikke mindre end 14 danske og internationale oplægsholdere dykker dybt ned i vidensbanken, om hvordan og hvorhen spiludviklingen går, og hvordan man kommer på markedet. Både den kreative, den tekniske og den forretningsmæssige del af spiludvikling er dækket med konferencerne. Den detaljerede del af præsentationerne af konferencen kan læses på hjemmesiden starcade.dk

Troldspejlet live
De tre dage slutter søndag eftermiddag af med en spændende sceneshows-udgave af Troldspejlet, hvor Jakob Stegelmann og hans spilredaktør Troels Møller fra STARCADE har udvalgt nogle spil, de fra scenen anmelder og dykker ned i. Præcist som hvis man sad hjemme og kiggede foran flimmerskærmen eller tabletten. Programmet runder i år 29 med Jakob Stegelmann som vært, og er dermed DR’s 3. ældste program efter TV-avisen og Søren Ryge.