STARCADE blev en bragende succes
19/08 2018

STARCADE blev en bragende succes

Med et sydende hav af kulturtilbud i Aalborg i weekenden, var det med spænding arrangørerne bag Danmarks største gaming- og spilfestival fredag åbnede for festivalen. Derfor er smilene store søndag eftermiddag efter det sidste afviklede arrangement med Jakob Stegelmann og Troldspejlet med omkring 400 tilhørere.

Knap 10.500 publikummer fandt vejen ind til den store 3-dages festival, hvor arrangørerne i år havde valgt at give gratis entré for publikum.

– Vi er helt høje af glæde, og vi er også lidt trætte, det er en stor og teknisk kompliceret festival. Men alt, hvad vi i arrangørgruppen havde talt om og drømt om, er gået i opfyldelse, og publikum strømmede til. Børn, unge, forældre, bedsteforældre, amatører, professionelle, investorer og udstillere i alle mulige sammensætninger og grupper. Vi kan kun bøje hovedet og sige tak for den store opbakning til alle, siger Nicolaj Holm, direktør i AKKC.

Ved mange af aktiviteterne var der kø, og de helt store og populære var virtual reality spillene, spil mod de professionelle som August ”Agge” Rosenmeier og Jakob ”Pimp” Winneche. Også mange de uddannelsesinstitutioner, der havde stande fik talt med hundredvis af unge og forældre. Og på konference- og vidensdelen var der stor interesse for mange af foredragene bl.a. med Jakob ”Pimp” Winneche. Her lyttede en fyldt sal med forældre og unge til den professionelle Counterstrike-spillers historie fra dreng til topatlet i USA og hjem igen.

I LAN-området i Europahallen var stemningen alle dage i top, og spillere både børn og unge fandt nye venskaber, og fik også lidt usædvanligt masser af publikum, der kiggede dem over skulderen. Ligeledes med FIFA-turneringen, der i topprofessionel stil blev afviklet i en del af Aalborghallen ved den store scene. Her var der store jubelscener. I begge turneringer var der hold fra hele landet, som stillede op for at vinde nogle af de gode pengepræmier. Og de 43 spiludviklere der udstillede i Game Scope-området fik vist deres spil, og høstede mængder af publikums feedback, som de kan tage med sig hjem, og bruge det i deres videre arbejde med at komme på markedet, tilpasse eller lancere spillene.

Aalborg Symfoniorkesters store gaming koncert i Musikkens Hus, som også var en del af STARCADE, blev ligeledes en helt speciel oplevelse for både publikum og musikere. Og måske er her nye veje at gå for Symfoniorkesteret, da Aalborg har en meget stærk position som spiludviklingsby.

– Nu skal vi lige puste ud, og så skal der evalueres, når glædesrusen er ovre, og vi får jordkontakt igen. Det her er år ét, og vi er tilbage med en ny i 2019. Aalborg er med STARCADE gået i et stærkt og nyt samarbejde, der kun kan gøre os stærkere til en ny omgang STARCADE, siger Nicolaj Holm.

STARCADE trak sig også mange af de store mediers interesse bl.a. TV-Avisen og så sendte Pixel.tv med den TV2-kendte spilekspert Thomas Bense og hans faste makker Mark Le Fevre i alle tre dage fra STARCADE. Desuden har alle de store online-spillemedier og mange af de deltagende hold hele weekenden kommenteret på alle deres sociale medier.

FAKTA – bag STARCADE står udover Aalborg Kongres & Kultur Center, Brains Business/Game Scope, Sportsgaming.dk, DGI Nordjylland og Konxion.