Spids elverørene til lyden af Middle-earth
19/11 2021

Spids elverørene til lyden af Middle-earth

Gennem musikken kan publikum opleve det truende Mordor, de sorte rytteres skingre angreb, de smukke lyriske melodier fra elverne og den muntre verden hos hobbitterne. Næsten 100 udøvende kunstnere fremsætter en musikalsk udgave af Middle-earth i AKKC.

En indlevende oplevelse
Til koncerten fremføres versioner af den legendariske filmmusik af bl.a. Howard Shore og Ed Sheeran. Orkestrets eventyrlige musik hengiver publikum til filmene – til dens billeder og følelser. På storskærme vil der vises illustrationer fra fortællingerne, der i samspil med musikken giver publikum en uforglemmelig aften. De næsten 100 medvirkende, fra skuespillere og musikere til vokalerne i The Shire Choir, roses for deres evne til at føre publikum ind i Tolkiens mytologiske verden. En musikalsk rejse i fodsporet af Frodo og de andre fra The Fellowship of the Ring.

Prisvindende filmmusik
Da bøgerne først blev udgivet, blev de øjeblikkelige klassikere. Det samme gælder filmatiseringen af dem. Peter Jacksons Lord of The Rings filmtrilogi kan i år fejre 20-års jubilæum som en af de største og mest indflydelsesrige filmserier nogensinde. Hver film blev rost for deres innovative specialeffekter, skuespil, scenografi, musikalske værker og følelsesmæssige dybde. De vandt 17 Oscars – blandt andet for den fantastiske filmmusik af Howard Shore. Han er en af de vigtigste filmkomponister i nyere tid. Hans mest berømte arbejde er netop musikken til Lord of the Rings-trilogien, hvilket han modtog tre Grammys, to Golden Globes og to Oscars for. Fra The Hobbit filmserien står verdensstjernen Ed Sheeran bag sangen I See Fire, soundtracket til anden film, som blev et mega hit verden rundt.

Billetter til Lord of The Rings & The Hobbit – The Concert 19. september kl. 20 i AKKC/Aalborghallen er i salg og kan købes i AKKC’s billetkontor mandag, onsdag og fredag kl. 10-12 og 13-15 på tlf. 9935 5566 eller her. Billetprisen er fra 480 kr. til 680 kr. inkl. gebyr.