Sommer i Kilden med et overflødighedshorn af aktiviteter
11/05 2021

Sommer i Kilden med et overflødighedshorn af aktiviteter

For første gang nogensinde bliver sommeren 2021 i juni og juli et væld af forskellige aktiviteter i Kildeparken samlet under solskinsparasollen Sommer i Kilden. Aalborg Karneval og Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) har igen fundet sammen om at skabe nye oplevelser i Kildeparken med afsæt i de oplevelsespenge, begge har modtaget fra aktiveringspuljen for kulturlivet i Aalborg Kommune.

– Både til Horror Night og til Lys i Mørket som vi skabte sammen som to stærke publikumsoplevelser – og ja udsolgte Horror Night blev aflyst – viste det sig, at vi arbejder og passer rigtigt godt til hinanden. Nu har vi så igen valgt at gå sammen og pulje de penge, vi har modtaget fra Aalborg Kommune, og når vi gør det, bliver det meget større og meget bedre både for nordjyderne og turisterne med det, vi håber, bliver sommerens store hit – nemlig Sommer i Kilden, fortæller Sjaja Haddadi, sekretariatsleder i Aalborg Karneval.

Det oplevelsesrige overflødighedshorn vil blive søsat senere, men allerede nu kan de to arrangører afsløre, at der fra 31. maj i et aflukket område af Kildeparken ud for AKKC, bliver hygget med bar og oplevelser til f.eks. Danmarks tre indledende EM-kampe den 12., 17. og 21. juni, hvor en storskærm og en fodboldfest venter.

Udover det vil der blive budt på en lang række forskellige musikalske oplevelser fra Aalborgs mange spændende musikalske miljøer. Koncerterne bliver arrangeret i et samarbejde med KORMA (Kompetencenter for Rytmisk Musik i Aalborg)

– Det bliver så godt, at få lov til at give nogle af de mange utroligt dygtige musikere en stor scene at spille fra. Samarbejdet med KORMA er en spændende udvikling for os som professionelt hus, hvor vi ofte kigger ud af byen, når vi booker fra musikverdenen, fortæller Nicolaj Holm, adm. direktør i AKKC.

Sommer i Kilden stopper slet ikke der, for der vil også blive budt på genrer som comedy og teater, ligesom området i formiddagstimerne vil blive omdannet til Leg i Kilden, hvor der vil være et lege- og aktivitetsområde for de mindre børn.

Programmet offentliggøres lidt senere og løbende af de to arrangører, ligesom der vil blive åbnet en selvstændig hjemmeside Sommer i Kilden, hvor man dag for dag vil kunne se, hvad der sker, og hvor der ligeledes vil være billetsalg til de arrangementer, som ikke er gratis for publikum.