Skoleklasser til ballet med balletmester Nikolaj Hübbe
10/01 2019

Skoleklasser til ballet med balletmester Nikolaj Hübbe

Skoleeleverne bliver budt velkommen til introduktion og overværelse af generalprøven af balletmesteren selv, og så fortæller han bl.a. om den enorme arbejdsproces som dansere og musikere har været igennem. F.eks. er rollen som Giselle en af de mest krævende i ballethistorien. Ikke alene er partiet blandt de teknisk sværeste, men det kræver også det størst tænkelige dramatiske talent at vise udviklingen fra den uskyldige bondepige til en kvinde vanvittig af kærlighed.

Nikolaj Hübbe har selv sammen med Silja Schandorff stået for koreografien, og det er Aalborg Symfoniorkester, der står for den musikalske ledsagelse.

I øjeblikket er der 45 skoleelever fra 8. klasse og opefter, som skal ind og have en usædvanlig én på opleveren. Men der er plads til flere, fortæller Den Kongelige Ballet. Så hvis der skulle være lærere og elever, som havde lyst til at overvære generalprøven på Giselle den 29. januar fra kl. 12, så er der nu en sidste mulighed for at komme med.

Den Kongelige Ballet forventer nemlig også, at man har sat sig lidt ind i stoffet på forhånd, sådan at oplevelsen bliver så kvalificeret som muligt. Tilmelding skal ske til Morten Holch fra Aalborg Kommunes Sundheds- og Kulturforvaltning tlf. 2520 4252 eller mail morten.holch@aalborg.dk.