Shakespeare-tragedie med stjernebesætning
17/06 2020

Shakespeare-tragedie med stjernebesætning

Skuespilchef Morten Kirkskov fra Det Kongelige Teater har blandt andet hentet de kendte skuespillere Esben Smed, Jacob Lohmann, Iben Hjejle og Laus Høybye til iscenesættelsen af William Shakespeares tragedie Hamlet – Prins af Danmark. Med på scenen er også nyuddannede Sara Viktoria Bjerregaard, Stine Schrøder Jensen, Alvin Olid Bursøe, Anton Hjejle og Mads Rømer Brolin-Tani.

Teaterstykket spiller i Aalborghallen mandag 5. oktober kl. 19.30 som en del af Det Kongelige Teaters turné, og her vil det nordjyske publikum kunne opleve, hvordan Morten Kirkskovs aktualisering af stykket sætter fokus på individets ret og på de personlige omkostninger, det har at gå imod magten ved at gribe til våben.

Hamlets forvandling
Det er ikke uden grund, at Hamlet har fået titlen som verdensdramatikkens største tragedie. Handlingen udspiller sig i Danmark, efter at Hamlet har afbrudt sine studier i humanisme i Wittenberg og er vendt hjem til Kronborg for at begrave sin far, der uventet er gået bort. Han er i sorg og i stedet for selv at overtage tronen, gør onkel Claudius det og overtager tilmed hans mor, Dronning Gertrud.

Farens genfærd viser sig for ham og kræver hævn over sin morder, kong Claudius. Men intet er Hamlet mere imod end at hævne og slå ihjel, og på trods af sin tvivl forvandles han til et afsindigt menneske, en dræber. I sin umulige kamp, svigter han ikke mindst sin store kærlighed, Ofelia. I tragediens slutning er stort set alle døde, og Danmark står uden konge eller dronning.

Det Kongelige Teaters opsætning af Hamlet bliver med tyske Philipp Fürhofers moderne scenografi og Karin Betz’ renæssancekostumer.