Sensationel Star Wars filmkoncert til Aalborg
20/09 2018

Sensationel Star Wars filmkoncert til Aalborg

Alle Star Wars-fans kan allerede nu sætte kryds i kalenderen, og starte nedtællingen til en helt ny og unik Star Wars-oplevelse i Aalborg. Det bliver intet mindre end den første Star Wars-film, og den fjerde episode i Star Wars-sagaen, med titlen ’A New Hope’ fra 1977, der spiller på det store lærred i Aalborghallen 1. og 2. oktober, mens Aalborg Symfoniorkester bringer den verdensberømte musik til live.

En helt unik oplevelse
Det er nok de færreste, der ikke på den ene eller anden måde kender til George Lucas’ ikoniske Star Wars saga. Den første film ’A New Hope’ udkom i 1977 med blandt andet Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher og Alec Guinness på rollelisten, og den løb afsted med intet mindre end seks Oscars. Det er derfor heller ikke en tilfældighed, at det netop er denne film, der er afsæt for konceptet Star Wars in Concert, som for første gang præsenteres i Danmark i 2019, her iblandt i Aalborg.

– Vi er mere end tilfredse med, at aftalen om at få Star Wars in Concert til byen er gået hjem. Det er stort! Aftalen er resultatet af et mangeårigt og godt samarbejde med Christopher Entertainment, der har gode kontakter til Disney, og at byens eget Aalborg Symfoniorkester har sagt ja til at levere musikken, gør det bare til en ekstra særlig oplevelse. Og det er vi også helt sikre på, at det bliver for alle Star Wars-fans, fortæller Nicolaj Holm, direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Musikken i fokus
Det er den prisvindende komponist John Williams, der står bag musikken til alle otte Star Wars-film i sagaen. Han har vundet intet mindre end fem Oscars, fire Golden Globes, syv BAFTA- og fem Emmy-priser, og derudover er han den mest Oscar-nominerede nulevende person i verden og den anden mest nominerede i historien efter Walt Disney. I 2005 blev musikken til ’Star Wars – A New Hope’ oven i købet kåret som ’The best American film score of all time’, og derfor er det også en helt særlig opgave, der ligger foran Aalborg Symfoniorkester.

– Musikken til Star Wars er gennemkomponeret, hvilket vil sige, at alle lyde laves af symfoniorkestret. Pludselig finder man derfor som publikum ud af, hvor meget symfoniorkestret fylder i filmen, og netop dét er også nøglen til, at Star Wars filmene er blevet ekstra populære. Så det bliver både helt særligt og også udfordrende, og vi glæder os til at være med til at skabe en unik oplevelse for publikum, når vi spiller musikken igennem hele filmen, forklarer Jan Kvistborg, musikchef i Aalborg Symfoniorkester.

Star Wars – A New Hope var filmelskernes første møde med karaktererne Luke Skywalker, Princess Leia, Darth Vader, R2-D2, C-3PO, Chewbacca, Han Solo, Obi-Wan Kenobi m.fl.
Star Wars in Concert er produceret af Disney Concerts i samarbejde med 20th Century Fox og Warner/Chapell Music.