Quorum Balletten tilbage med den stærkeste kærlighedshistorie
30/09 2020

Quorum Balletten tilbage med den stærkeste kærlighedshistorie

Igen med deres berømte kunstneriske direktør, koreograf og konceptudvikler Daniel Cardoso i spidsen for de otte dansere Beatriz Graterol, Fernando Queiroz, Filipe Narciso, Inês Godinho, Margarida Carvalho, Mariana Matos, Pedro Alves og Upock Qauqavan. Quorum Ballettens fortolkning af Romeo & Julie er både for danseinteresserede og for ballettens feinschmeckere.

Balletten Romeo & Julie er inspireret af den originale fortælling, som man stadig den dag kan relatere sig til i højere eller mindre grad. Det skyldes nok, at kærlighed i den reneste form som ubetinget, gennemsigtig og forløsende fortsat er centrum for forskning, forundring og rastløshed.

I denne opsætning bliver Romeo & Julie udfordret og multipliceret i en moderne vision, hvor alle i salen kan være Romeo eller Julie. I et univers, hvor alle mænd og kvinder individuelt krydser hinanden på en eller anden måde i en symbolsk rejse, hvor man oplever forskellige måder at elske på.

Forestillingen sætter lys over tilfældigheden eller skæbnen i den sociale sfære, hvor mødet med ægte kærlighed kan blive et ukontrolleret tilfældighedsspil. Men frem for alt søger den at redde genopdagelsen af kærligheden i dens mest menneskelige og rå essens.

Fordi uanset vores kulturelle, sociale og individuelle forskelle, er der noget, vi kan være enige om: troen på at den menneskelige tilstand ikke kan tænkes uden kærlighed. Den kærlighed, der føder os og samtidig forbruger os, som leder os og får os til at miste os selv, hvilken kan være lige så enorm som den umådelige indre verden af ​​den, der elsker. Eller som Romeo beskriver det: ”Kærlighed: Den mest diskrete vanvid. Bitter gift og formindsket sødme.”