Pompøs operaforestilling kommer til Aalborg
15/03 2018

Pompøs operaforestilling kommer til Aalborg

Giuseppe Verdis mesterstykke fra 1871 betragtes af mange som et af operahistoriens absolut største og mest elskede værker. Aida er inspireret af Giuseppe Verdis rejse til Egypten, hvor landets klima og kultur gjorde stort indtryk på den italienske komponist. På baggrund af Verdis udenlandseventyr skrev han denne perle af en opera, der efterfølgende blev uropført i Egyptens hovedstad, Cairo, den 24. december 1871.

Baseret på en tragisk kærlighedshistorie
Handlingen er baseret på en tragisk kærlighedshistorie om slavinden Aida og feltherren Radames, der forelsker sig i hinanden under en krig mellem Egypten og Etiopien. Uforvarende kommer Radames til at afsløre militære hemmeligheder for Aidas far, kongen af Etiopien, hvorefter han bliver grebet i forræderiet og dømt til døden. Radames får dog muligheden for at undslippe en dødsstraf, hvis han afsværger sin kærlighed til Aida, men feltherren nægter, hvorefter både Aida og Radames begraves levende i en krypt.

Et storslået musikalsk setup
Operaen, som synges på italiensk med danske overtekster, er bygget op omkring et storslået setup på intet mindre end 60 musikere. Derudover optræder de omkring 100 sangere i flotte og autentiske kostumer, og med flotte kulisser på Aalborghallens store scene. Kiev Statsopera er med sine 151 år på bagen et af de mest anerkendte operahuse, og det er derfor et erfarent ensemble, der til april kan opleves i AKKC.