Polar Fish messe i Grønland på et hængende hår
28/08 2018

Polar Fish messe i Grønland på et hængende hår

Inden længe drager medarbejdere fra AKKC til Grønland for at begynde opbygningen til Polar Fish 2018, en messe med fokus på de nye tendenser, metoder og materiel til fiskerierhvervet og andre erhverv, som afholdes hvert andet år i Grønlands næststørste by Sisimiut.

Fredag 21. september skal det hele stå klar, når dørene åbner til messen, der forløber gennem hele weekenden. Det var dog tæt på, at dørene slet ikke skulle åbne, da der blev fundet asbest i forbindelse med renovering af hallen. Asbest er ikke farligt, når det ikke bliver brudt eller støver, og derfor skulle der findes en løsning, som var brugbar for både håndværkere og messearrangører.

Et godt samarbejde med Qeqqata Kommunia og borgmester Malik Berthelsen førte heldigvis til en løsning, så messen kan gennemføres, og håndværkerne kan arbejde under de helt rette forhold med asbesten. En del af løsningen bliver blandt andet, at der rekvireres kaloriferer til midlertidig opvarmning af hallen, og at elektrikerne gør loftslysene klar. Der bliver således ikke arbejdet med asbesten, før Polar Fish messen er gennemført.

– Det er ikke lang tid siden, vi vidste, at Polar Fish 2018 med sikkerhed kunne gennemføres, og det er klart, at vi blev meget lettede. De fleste udstillere havde allerede sendt deres materialer til messestanden afsted med skib, og de havde booket fly og ophold for lang tid siden. Så derfor var det kritisk for os, hvis messen ikke kunne gennemføres, hvis vi tænker på, at skulle tiltrække udstillere til den næste messe i 2020, fortæller Else Herfort, messe- og udstillingschef i AKKC.

Det er ellevte gang, der gennemføres fiskerimesse i Sisimiut, og for syvende gang er det AKKC, der arrangerer Polar Fish. Der vil være udstillere fra Island, Norge, Færøerne, Grønland, Danmark m.fl.