Nykåret verdensmester modtager Forårsprisen 2019
07/03 2019

Nykåret verdensmester modtager Forårsprisen 2019

Det var en tydelig rørt, men stolt Kenneth Toft-Hansen, som i slutningen af januar var at finde øverst på sejrsskamlen på den store finaledag ved dette års Bocuse d’Or i Lyon, Frankrig. Konkurrencen, der er opkaldt efter den legendariske franske køkkenchef, Paul Bocuse, strakte sig over to dage, og her blev den danske mesterkok og de øvrige 23 finalister testet til det absolut yderste i finere madlavning.

Kenneth Toft-Hansen brillerede med anretninger inspireret af floraen langs de danske kyster, hvilket blandt andet omfattede en chartreuse lavet på kammuslingefars med fyld af jordskokker, østers og muslinger. Kun en gang tidligere har en dansker formået at tilkæmpe sig en guldmedalje ved det prestigefyldte Bocuse d’Or, hvilket Rasmus Kofoed gjorde i 2011.

Den nykårede verdensmesterkok driver til daglig, sammen med sin kone, Svinkløv Badehotel, der i øjeblikket er under genopbygning, efter det smukke hotel og den dertilhørende restaurant brændte ned til grunden i 2016.

Et nyt og moderniseret Svinkløv Badehotel forventes at åbne til maj i år, men ovenpå Kenneth Toft-Hansens VM-triumf vælter det allerede nu ind med henvendelser fra interesserede fra nær og fjern, som ønsker at aflægge Nordjylland besøg og smage på mad lavet af verdens bedste kok.

– Kenneth Toft-Hansen har med sin sejr ved Bocuse d’Or i den grad sat Nordjylland på det gastronomiske landkort, da Kenneth som bekendt har sin daglige gang i Fjerritslev på Svinkløv Badehotel, hvor både nordjyder og madentusiaster verden over snart igen kan nyde godt af hans unikke gastronomiske kreationer. Titlen som verdens bedste kok taler i den grad for sig selv, og derfor var det nærliggende, at dette års forårspris skulle gå til Kenneth Toft-Hansen, lyder det fra direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center, Nicolaj Holm.

Den 33. prismodtager
Uddelingen af Forårsprisen 2019 til Kenneth Toft-Hansen finder sted i AKKC fredag 5. april kl. 12.15, hvor Nicolaj Holm vil overrække dette års pris, der består af en statuette, et diplom samt 10.000 kr., på den store scene i Aalborghallen. I 2018 løb tv-journalist, Mogens Jørgensen, med prisen, mens øvrige tidligere vindere blandt andre tæller Ole Henriksen, Tom Kristensen, Niels Hausgaard og Lars Larsen.