menu

John Hiatt giver Skovrock-koncert under åben himmel

tirsdag 23. januar 2018 Der er lagt i kakkelovnen til en gedigen blanding af rock, blues og country krydret med en god portion mandig røst, når amerikanske John Hiatt & The Goners feat. Sonny Landreth for første gang gæster Aalborg. Her giver han torsdag 28. juni kl. 20 koncert i Skovdalen i forbindelse med en 30 års jubilæumsturné.

John Hiatt er verdenskendt som både musiker og singer-songwriter og har blandt andet mere end 20 albums samt to Grammy-nomineringer på sit CV. Igennem sin karriere har han eksperimenteret med en lang række musikgenrer, og Hiatt mestrer mange instrumenter i formidlingen af sine musikalske fortællinger. Samtidig har han fungeret som inspirationskilde for en lang række store internationale kunstnere såsom Eric Clapton og Iggy Pop, der har udgivet coverversioner af Hiatts sange. Også danske Hanne Boel har fundet stor inspiration i den amerikanske singer-songwriters musik, og hun valgte således i 1992 at indsynge Hiatt-nummeret Don't Know Much About Love.

Fra musikforlag til solokarriere
Den 65-årige musiker og sanger begyndte allerede i sine teenageår at optræde på diverse klubber i hjembyen Indianapolis, Indiana. I 1970 flyttede Hiatt til den musikglade by, Nashville, hvor han blev ansat som sangskriver hos Tree-Music Publishing Company. Her nåede Hiatt at skrive over 200 sange for forlaget, inden han besluttede at give sig i kast med en karriere som soloartist. Det første album Hangin' Around the Observatory udgav Hiatt i 1974, inden han for alvor, 13 år senere, slog sit navn fast med det ottende studiealbum Bring The Family. Siden da er det blevet til hele 22 albums, hvoraf seneste udgivelse var 2014-albummet Terms of My Surrender, som kastede to Grammy-nomineringer af sig.

Selvom det er første gang, at John Hiatt giver koncert i Aalborg, er den erfarne singer-songwriter bekendt med at optræde på dansk grund. Hiatt lagde senest vejen forbi Musikhuset Aarhus i 2015 i forbindelse med Aarhus Jazz Festival, ligesom han også har optrådt i blandt andet Amager Bio i København med stor succes.

Billetkontor: +45 9935 5566