menu

Romeo og Julie let på tå i rørende ballet

mandag 05. februar 2018 ”Romeo, Romeo, wherefore art thou Romeo?”. Moscow City Ballet skruer op for kærlighed, drama og piruetter, når kærlighedshistorien over dem alle kan opleves i en ny opsætning mandag 5. marts i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC).

Balletten er en fortolkning af William Shakespeares verdensberømte kærlighedshistorie om de unge elskende, der grundet deres navn og slægt ikke kan få hinanden. Romeo og Julie er blevet et symbol på ægte kærlighed, og til marts tager Moscow City Ballet publikum med til Verona, hvor kærlighedstragedien udspiller sig. Ballettens koreografi, scenografi og indspillede orkestermusik skaber en autentisk og rørende stemning, der tager nordjyderne med tilbage til 1595, hvor den ulykkelige kærlighedshistorie blev skrevet.

Balletkompagni i verdensklasse
Moscow City Ballets fortolkning af Romeo og Julie er en storslået opsætning med over 40 dygtige dansere, der med deres talent og vanvittige kropskontrol formår at skabe den romantiske, dramatiske og tragiske stemning, som historien kræver.

Kompagniets dansere kommer fra de førende koreografiakademier og -skoler, og har mange års erfaring med klassiske balletter. På scenen kan publikum blandt andre se frem til at opleve den prisvindende balletdanser Dmitry Lazovik, der kan skrive flere hovedroller på sit CV. Yulia Zhuravleva er også en af kompagniets hovedartister, der har erfaring med hovedroller i en række af populære forestillinger. 

Balletkompagniets udgave af Romeo og Julie er instrueret og iscenesat af den talentfulde og erfarne koreograf Victor Smirnov-Golovanov, der grundlagde Moscow City Ballet i 1988, hvilket betyder at de i år kan fejre 30 års jubilæum. Balletten har turneret med klassiske forestillinger verden over, og har især haft stor succes i Storbritannien, hvor de siden 1991 har optrådt flere end 800 gange. Svanesøen, Tornerose og Nøddeknækkeren er blot et udpluk af Moscow City Ballets imponerende og klassiske repertoire. 

Billetter til Romeo og Julie i Aalborghallen mandag 5. marts kl. 20 er i salg og kan købes i AKKC’s billetkontor på tlf. 99 35 55 66, på akkc.dk samt ticketmaster.dk. Billetpris: A: 385 kr., B: 335 kr. og C: 295 kr. inkl. gebyr.

Billetkontor: +45 9935 5566