menu

Kendt musikalsk poesiunivers i Europahallen

tirsdag 05. december 2017 Jørgen Leth, Mikael Simpson og Frithjof Toksvig giver koncert i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) søndag 22. april kl. 16.

Kendt musikalsk poesiunivers i Europahallen

Triokonstellationen ’Vi Sidder Bare Her’ kommer endnu en gang til Aalborg og fremfører sammensætningen af musik og digte, som de er blevet både kendte og rost for landet over. Jørgen Leth, Mikael Simpson og Frithjof Toksvig giver koncert i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) søndag 22. april kl. 16.

En mageløs og stemningsfuld musikalsk rejse som lydbillede til Jørgen Leths unikke freestyle poesi. Sådan beskrives oplevelsen af det musikalske projekt ’Vi Sidder Bare Her’, når de går på scenen. Triokonstellationen, bestående af forfatter og filmmand Jørgen Leth og musikerne Mikael Simpson og Frithjof Toksvig, har tidligere givet koncert i Aalborg, og nu vender de tilbage, denne gang i Europahallen i AKKC.

Poesi med musikalske fortolkninger
Musikerne Mikael Simpson og Frithjof Toksvig har skabt et musikalsk univers til Jørgen Leths ord, formuleringer og stemme. Et univers, som har resulteret i meget personlige og næsten gåsehudsfremkaldende numre, hvor Jørgen Leth beskæftiger sig med følsomme emner som blandt andet at sige farvel, være skrøbelig, depression og det at være alene. 

’Vi Sidder Bare Her’ udgav i 2016 albummet ’RAK-MA-GAK’, som kredsede om emner som efterår som årstid, og hvad den giver af følelser og melankolier, om hvordan det var at cykle (med den implicitte betydning, at Jørgen Leth ikke kommer til det igen) og ikke mindst nummeret ’Jeg Hader Havet’.

Nu kan det musikalske poesiunivers igen opleves live, når ’Vi Sidder Bare Her’ kommer til Europahallen.

Højt niveau og stjernedrys
- Jeg kan ikke skrive en digtsamling på det her niveau, det er det bedste, vi nogensinde har lavet, siger Jørgen Leth.

Anmelderne har været enige og har belønnet ’Vi Sidder Bare Her’ med både stjernedrys og ros. 5 stjerner er det blevet til fra både Berlingske, BT og Kulturkupeen, mens Ekstra Bladet og GAFFA kvitterede med 4 stjerner.

Jørgen Leth er journalist, forfatter, foredragsholder, cykelkommentator og filmmand med over 40 spille- og dokumentarfilm i bagagen. Musikeren Mikael Simpson har som soloartist blandt andet vundet priserne Årets danske sangskriver, Årets danske sanger, Årets album og Årets sang, og har blandt andet udgivet albums som ’Os 2 + Lidt Ro 2002’ og ’Stille og Uroligt’.

Den danske filmkomponist, producer og musiker Frithjof Toksvig står blandt andet bag musikken til filmene ’Nordkraft’, ’Fighter’, ’Mirakel’ og ’En som Hodder’ og har produceret musik for blandt andre Swan Lee og Mikael Simpson.

'Vi sidder bare her' - koncert med Jørgen Leth, Mikael Simpson og Frithjof Toksvig.

Billetkontor: +45 9935 5566