menu

Den ultimative romantiske ballet med Den Kongelige Ballet

torsdag 20. december 2018 Når Den Kongelige Ballet tirsdag den 29. januar gæster Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) er det med alletiders romantiske ballet Giselle koreograferet af Silja Schandorff og balletmester Nicolaj Hübbe, og vores eget Aalborg Symfoniorkester leverer den storslåede musik under ledelse af kapelmester Garrett Keast.

Giselle er den ultimative romantiske ballet med afsæt i guldalderens sværmeri for det overjordiske og de helt store følelser.

Første gang den blev opført i Paris i 1841, ændrede den med et slag dansens historie; nu kunne publikum flygte ind i en verden af mystik, skønhed, fare og død – en fængslende fortælling om uskyld, kærlighed og svigt.

Rollen som Giselle er en af de mest krævende i ballethistorien. Ikke alene er partiet blandt de teknisk sværeste, men det kræver også det størst tænkelige dramatiske talent at vise udviklingen fra den uskyldige bondepige til en kvinde vanvittig af kærlighed.

Den smukke Giselle er spillet mellem to mænd – skovfogeden Hilarion, der tilbeder hende, og den unge hertug Albrecht, som hun er dybt forelsket i.

Men Albrecht har glemt at fortælle hende, at han allerede er forlovet med fyrstedatteren Bathilde, og da Giselle finder ud af det, mister hun forstanden og dør i Albrechts arme. Dramaet er dog kun lige begyndt, for Giselle bliver en farlig nymfe, en såkaldt wilie, og Hilarions og Albrechts møde med hende i det hinsides må ende galt.

Med den gribende historie og udsøgte koreografi er Giselle den perfekte introduktion til klassisk ballet – en tidløs fortælling om forsmået kærlighed og om at elske ud over livet.

Billetkontor: +45 9935 5566