menu

Anmelderroste skarnsstreger i Aalborg

mandag 21. januar 2019 Emil fra Lønneberg er kendt som skarnsknægten, der trods gode intentioner altid ender med at lave ulykker. Det bliver dog ikke til en tur i ”Snickerbo” for Emil fra Lønneberg denne gang, da forestillingen har høstet flotte anmeldelser og stribevis af stjerner. I børnenes vinterferie i uge 8 er det nordjydernes tur til at opleve Folketeatrets opsætning af Astrid Lindgrens elskede historie, hvor alle skarnsstregerne denne gang udspiller sig på scenen i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) fredag 22. februar.

Publikum kan se frem til at genopleve alle de skøre episoder fra Lønneberg i Småland: Emil og suppeterrinen, Kommandusen i ulvefælden og gildet for alle fattiglemmerne. Listen er lang, og fælles for dem alle er, at Emil ”bare gjorde det af godhed”.

Den godhjertede, men vilde dreng, spilles på charmerende vis af Michael Slebsager, der ifølge Berlingske er perfekt i rollen.

På scenen møder vi også far Anton, mor Alma og lille Ida, der spilles af en velsyngende Asta Kamma August, og som er ligeså eventyrlysten og nysgerrig som Emil selv.

Ida, Alfred, Line, Tyttebær-Maja og alle de andre fra Lønneberg er også med på scenen i Aalborghallen, der i løbet af forestillingen tager form som værkstedet på Katholt, hvor Emil som sædvanligt snitter træmænd.

En musikalsk oplevelse
”Forestillingens særlige scoop er nu ikke enkeltpræstationer, men det legesyge univers, hvor Georg Riedels musik er en allestedsnærværende medspiller”, skriver Berlingske om Emil fra Lønneberg. Og musikken er i sandhed til stede i forestillingen, hvor nogle af forestillingens rekvisitter udgør instrumenterne, såsom raslende frikadeller, budding som tromme og en helstegt pattegris som kontrabas.

Emil fra Lønneberg betager både børn og voksne, når han iført sin lue, viser, at det ikke altid er de voksne, der har ret, og at børn med krudt i røven måske ikke er så slemme endda.

Billetkontor: +45 9935 5566