Tre rockdronninger tager imod i GIGANTIUM

tirsdag 20. marts 2018 En drøm går i opfyldelse for tusinder af danskere, når Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen tager på turné sammen i foråret 2019.

Et tæt samarbejde mellem Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) og Live Nation bringer de tre rockmamma’ere til Gigantium, som det første stop ud af kun fem koncertarenaer i Danmark. Og datoen for drømmekoncerten i Gigantium er 16. maj 2019, hvor det er præcis 38 år siden de tre musikalske ikoner stod sammen alle tre på en scene!

Jo, den er god nok! Det som de færreste turde tro på, endsige drømme om, bliver foldet ud til smuk virkelighed i foråret 2019, når tre af de største kvinder i dansk pop- og rockmusik finder sammen igen og tager ud for at møde publikum.

- Det er en kæmpe ære for AKKC og Aalborg at få den første koncert med Anne, Sanne og Lis. Magien i Gigantium må bestemt være der, og for Anne, Sanne og Lis samt publikum må det nærmest blive en ekstatisk syng med koncert, tænker jeg, siger Nicolaj Holm, direktør i AKKC, og fortsætter:

- Vi har skabt et tæt samarbejde med LiveNation, og det gør at vi får denne ikoniske koncert, som bliver once in a Life time. Og så har vi valgt at placere koncerten i Gigantium, da de andre spillesteder også er de store arenaer f.eks. i Herning og Odense.

Anne Linnet. Sanne Salomonsen. Lis Sørensen. Man behøver ikke engang at sige navnene, før billeder og musik kommer frem for ens indre. Så tydeligt har de skrevet sig ind i vores kollektive bevidsthed. Når de går på scenen i Gigantium i Aalborg, er det 38 år siden, de sidst optrådte sammen alle tre og små 40 år siden, de begyndte at spille sammen i Anne Linnet Band. Over to lp’er – Anne Linnet Band (1981) og Cha Cha Cha (1982) – og et væld af koncerter landet over blev de til hele landets ”Anne, Sanne og Lis”. Et begreb, et kvalitetsstempel og en treenighed, som dansk musik ikke havde hørt magen til. Hverken før eller siden.

Men allerede inden årene i starten af 1980’erne havde Anne Linnet og Lis Sørensen spillet sammen i Shit & Chanel, og senere har de spillet sammen – alle tre – på kryds og tværs i forskellige konstellationer, og de har ind imellem medvirket på hinandens soloplader.

Listen af hits signeret de tre kvinder – alene eller sammen – er alenlang, og tilsammen har Anne, Sanne og Lis udgivet mere end 75 regulære albums, hvortil kommer et hav af opsamlinger. De har således nok af materiale at vælge fra, når de skal finde repertoiret til de kommende koncerter, men de har allerede besluttet, at grundstammen bliver sange fra deres fælles tid i Anne Linnet Band. Derudover vil de naturligvis også spille sange fra deres respektive solokarrierer.

Diskografier Anne, Sanne og Lis:

ANNE LINNET
Komponist, sangskriver, sanger, guitarist og pianist
Født 30. juli 1953 i Aabyhøj

Anne Linnet
Sweet Thing (Artist, 1973)
Anne Linnet (AbraCadabra, 1975)
Kvindesind (ExLibris, 1978)
You´re Crazy (Better Day, 1980)
Go´ søndag morn´ (Better Day, 1980) (børneplade)
Roserne bryder ud (med Erik Knudsen) (CBS, 1981) (musical)
Barndommens gade (CBS, 1986)
Jeg er jo lige her (Pladecompagniet, 1988)
Spring Capricious (Pladecompagniet, 1989) (klassisk)
Min sang (Pladecompagniet, 1989)
Det´ så dansk (Pladecompagniet, 1991)
Fyldt op af kærlighed (Pladecompagniet, 1992) (nyt mix af den forrige lp)
Tal til mig (Pladecompagniet, 1993)
Pige træd varsomt (Pladecompagniet, 1995)
Thorvaldsen (Mega, 1996) (opera)
Jeg og du (Circle, 2000)
Relax No. 1 (Circle, 2003) (klassisk)
Her hos mig (Universal, 2005)
Akvarium (Sony, 2007)
Anne Linnet (Sony, 2008)
Linnets jul (Sony, 2010)
Kalder længsel (Sony, 2012)
Alle mine drømme til dig (Art People, 2015)

Anne med Tears
In My Ears (Artist, 1974)

Anne med Shit & Chanel
Shit & Chanel (AbraCadabra, 1976)
Shit & Chanel No. 5 (AbraCadabra, 1977)
Tak for sidst (Metronome, 1978)
Dagen har så mange farver (Metronome, 1979)

Anne Linnet Band
Anne Linnet Band (CBS, 1981) (også i en engelsksproget udgave)
Cha Cha Cha (CBS, 1982)

Anne med Marquis de Sade
Marquis de Sade (CBS, 1983)
Hvid magi (CBS, 1985)
En elsker (CBS, 1986)
Over mig, under mig (Universal, 2002)

Anne Linnet og Sanne Salomonsen
Linnet – Salomonsen (musik fra Berlin 84) (CBS, 1984)
Krig og kærlighed (musik fra Gøngehøvdingen) (Pladecompagniet, 1989)

Anne med Bitch Boys
Bitch Boys (Mega, 1997)
Diskografi

 

SANNE SALOMONSEN
Sangskriver, sanger og skuespiller
Født 30. december 1955 i København

Sanne Salomonsen
Sanne Salomonsen (Sonet, 1973)
Precious Moment (EMI, 1977)
Sanne Salomonsen (Virgin, 1985)
Ingen engel (Virgin, 1987) (også i en engelsksproget udgave: No Angel (Virgin, 1987))
Sanne (Virgin, 1989) (også i en engelsksproget udgave: Love Is Gonna Call (Virgin, 1990)
Where Blue Begins (Virgin, 1991)
Language Of The Heart (Virgin, 1994)
Unplugged (Virgin, 1994)
1996 (Virgin, 1996)
In A New York Minute (med Chris Minh Doky Quartet) (Virgin, 1998)
Evita (Virgin, 2001) (musical)
Freedom (Virgin, 2003)
The Album (Copenhagen, 2005)
The Show (+ dvd) (Copenhagen, 2005)
Unico (Mermaid, 2009)
Tiden brænder (Mermaid, 2011)
Hjem 2014 (Mermaid, 2014)
Baby Blue (Mermaid, 2017)

Sanne med Flair
Flair (BASF, 1976)
Stop, Look And Listen (Metronome, 1977)

Sanne med Sneakers
Sneakers (Mercury, 1980)
Sui Sui (Mercury, 1981)
Rou’let (Mercury, 1982)
Katbeat (Mercury, 1984)

Sanne med Anne Linnet Band
Anne Linnet Band (CBS, 1981) (også i en engelsksproget udgave)
Cha Cha Cha (CBS, 1982)

Anne Linnet og Sanne Salomonsen
Linnet – Salomonsen (musik fra Berlin 84) (CBS, 1984)
Krig og kærlighed (musik fra Gøngehøvdingen) (Pladecompagniet, 1989)

Sanne med Cowgirls
Girls Night Out (CMC, 2001)

Diskografi

 

LIS SØRENSEN
Komponist, sangskriver, sanger og pianist
Født 28. maj 1955 i Brabrand

Lis med It’s So Easy
It’s So Easy (Spectator, 1971)

Lis med Shit & Chanel
Shit & Chanel (AbraCadabra, 1976)
Shit & Chanel No. 5 (AbraCadabra, 1977)
Tak for sidst (Metronome, 1978)
Dagen har så mange farver (Metronome, 1979)

Lis med Anne Linnet Band
Anne Linnet Band (CBS, 1981) (også i en engelsksproget udgave)
Cha Cha Cha (CBS, 1982)

Lis Sørensen
Himmelen ned på jorden (Mercury, 1983)
Lis Sørensen (Mercury, 1985)
Sigøjnerblod (It’s Magic, 1987)
Hjerternes sang (RCA, 1989)
Vis dit ansigt (RCA, 1991)
Under stjernerne et sted (Medley, 1993)
Du ka’ få mig til alt (Medley, 1995)
Kærtegn (Mercury, 1998)
Rose (Sebastians sange) (RecArt, 2000)
Nærvær og næsten (live og akustisk) (RecArt, 2003)
Con amor (CMC, 2005)
For kærlighedens skyld (Universal, 2010)
Bedre tider (Sony, 2017)

Lis med Cowgirls
Girls Night Out (CMC, 2001)

Billetkontor (Mandag-torsdag 10-16 fredag 10-15): +45 9935 5566