menu

Nordjyske Ginne Marker med turnékoncert i AKKC

fredag 20. januar 2023 Det er nok de færreste, der ved, at der bag labelen ”nordjysk guitargud” gemmer sig en ung kvinde midt i 20’erne. Nu lægger talentfulde Ginne Marker vejen forbi Europahallen fredag 3. februar i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) som en del af sin nye turné.

Ingen kan sætte spørgsmålstegn ved nordjyske Ginne Markers store talent. I 2020 modtog hun to Carl-priser for Årets Talent og Årets Jazzkomponist, hvorefter hun fulgte op med udsolgte koncerter i hele landet.

Efter andet album udkom i 2021, blev hendes talent for alvor cementeret, da hun både høstede 6 stjerner i GAFFA og 5 hjerter i Politiken.

Nu vender Ginne Marker retur til Nordjylland, når hun gæster AKKC’s Europahallen fredag 3. februar kl. 20 med en koncert, der er en del af hendes nye Trio Tour.

Nordjylland i hjertet – og en regn af priser
Ginne Marker er født og opvokset i Aalborg. Allerede i 2016 modtog hun Aalborg Kommunes Kultur- og Talentpris for sin sangskrivning.

I 2017 kunne hun kalde sig vinder af Skråens Band Battle og fik titlen som Årets Nordjyske Sangskriver. Også i 2018 fortsatte regnen af priser over Ginne Marker, da hun blev tildelt Klaverstemmerens Musikpris.

Nu vender Ginne Marker retur til Aalborg med en koncert i AKKC – men det er kun for en stund. Der er nemlig stor efterspørgsel på det unge talent, og hendes nye turné går udover Danmark, blandt andet til Sverige og Frankrig.

Guitargud og sangskriver
Det er GAFFA, der har navngivet Ginne Marker med labelen ’guitargud’. Hendes lyd er både moden og velovervejet, og indeholder elementer fra både soul, jazz og rock.

Derudover er hendes tekster nyskabende og tidløse, hvilket har ført til, at hun flere gange er blevet kaldt ”et af de største talenter på den danske musikscene i et årti”.

Efter at have optrådt hele sommeren på nogle af de største scener på danske festivaler, er Ginne Marker klar til at præsentere Aalborg for sin Trio Tour, som bliver i følgeskab med to af Danmarks fineste musikere, Aske Jacoby og Johan Dalsgaard.

Billetter til Ginne Marker fredag d. 3. februar 2023 kl. 20:00 i AKKC/Europahallen er i salg og kan købes i AKKC’s billetkontor mandag, onsdag og fredag kl. 10-12 og 13-15 på tlf. 9935 5566 eller her. Billetprisen er 200 kr. inkl. gebyr. Study Tickets kan købes via akkc.dk. Læs mere på akkc.dk/study.

Billetkontor: +45 9935 5566