menu

TEDxAalborg lancerer nyt format i AKKC

torsdag 05. maj 2022 Den lokale fraktion af det populære foredragsformat TED er klar til at invitere publikum indenfor til en ny arrangementsrække – i ny form og i nye rammer med premiere i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) torsdag den 2. juni kl. 18:30.

Det verdensomspændende koncept sætter gang i samtaler og debatter. Med en mission om at give ordet til folk med ideer, der er værd at sprede, bringer TEDxAalborg det populære TED talk-fænomen til byen.

Nyt format i nye rammer
TEDxAalborg har gennem årene været vært for mange arrangementer, hvor entusiaster mødes og ser TED-videoer over bestemte temaer og diskuterer dem sammen. Med dem er der nu fulgt en anerkendelse fra hovedorganisationen: En ny licens, der giver gruppen ret til selv at producere TEDx-events med oplægsholdere, som de selv inviterer.

TEDxAalborg har ikke tøvet med at gøre brug af licensen. De debuterer således med et nyt live-format i et nyetableret samarbejde med det personlige erhvervsmedie Vigeur og AKKC.

- Det er med stor glæde, at TEDxAalborg nu for første gang kan præsentere lokale oplægsholdere i et stærkt samarbejde med AKKC og Vigeur. Vi er enormt spændte på at folde ud vores nye live-format ud, fortæller Jens Bugay-Hougaard, projektleder for TEDxAalborg.

Samarbejdsgruppen har inviteret fem lokale oplægsholdere til at være en del af premieren i Det Lille Teater i AKKC: Performancekunstneren Sandro Masai, klimaaktivist Rosanna Børsting, historiefortæller, musiker og ingeniør Auria Paz Aguilar, forfatter og klimadebattør Gittemarie Johansen samt civilingeniør og gymnasielærer Thomas Gam Mikkelstrup.

- TED-ideen om at sprede gode ideer er et perfekt match med Vigeurs mission for Nordjylland, så det er naturligt, og vi er stolte af, at være mediepartner på TEDxAalborg, siger chefredaktør på Vigeur, Tom Bue.

Et globalt fænomen
Siden 1984 har det amerikanske mediekoncept TED afholdt konferencer med eksperter og meningsdannere fra alle afkroge af vidensfeltet omkring især teknologi, underholdning og design. Det har for længst vokset sig til et globalt fænomen og vel nok det mest velkendte vidensdelingsformat på verdensplan overhovedet.

Elon Musk, Arianna Huffington, Bjarke Ingels. De fleste med en tilpas gennemtrængende stemme inden for deres felt har en TED talk – et videodokumenteret oplæg fra et af TEDs arrangementer. TED talks lever nemlig, ud over til konferencerne, især digitalt, hvoraf nogle har millioner af visninger.

TEDs arrangementer tager mange forskellige former – fra den store, årlige TED-konference til helt små events. Et af formaterne under TED-paraplyen er TEDx. TEDx er grupperinger af TED-arrangører verden over, der stabler deres egne arrangementer på benene lokalt.

TEDxAalborg har siden 2013 med stor succes lavet arrangementer i Aalborg. Konceptet startede i sin tid på Platform 4 i Karolinelund og flyttede siden til Studenterhuset. Nu rykker de ind i AKKC.

Billetter til TEDxAalborg torsdag den 2. juni kl. 18.30 i AKKC/Det Lille Teater er i salg og kan købes her eller i AKKC’s billetkontor mandag, onsdag og fredag kl. 10-12 og 13-15 på tlf. 9935 5566. Billetprisen er 130 kr. inkl. gebyr.

Billetkontor: +45 9935 5566