menu

Elsket juleballet for hele familien

mandag 26. september 2022 Julen er fyldt med magi, og det bliver i den grad bliver understreget, når Kyiv Grand Ballet fremfører Nøddeknækkeren i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) 12. december. Nøddeknækkeren er ikke bare en ballet, men også et vaskeægte eventyr, som rigtig mange kender og holder af. Det klassiske juleeventyr har i generationer fortryllet publikum, og denne gang bliver ingen undtagelse.

Historien om den modige nøddeknækker, den lille Clara og den onde Musekonge blev oprindeligt skrevet af den tyske forfatter E.T.A. Hoffman i 1816, men eventyret er i tidernes løb blevet genfortolket i et utal af versioner.

Denne gang er det Kyiv Grand Ballet, der går på scenen med det folkekære juleeventyr mandag 12. december kl. 19 i AKKC’s Aalborghallen. Aftenen byder derfor på en fantasi- og eventyrfyldt ballet for hele familien til de elskede toner af Tchaikovsky.

Et elsket juleeventyr
Igennem tiden er Nøddeknækkeren blevet en af verdens mest berømte balletter. Og det er ikke blot en ballet. Den klassiske fortælling er lige så meget et juleeventyr, som er elsket af mange.

Næsten 50 år efter E.T.A. Hoffman skrev den oprindelige historie, genfortolkede Alexandre Dumas eventyret. Dumas’ version blev lavet til en ballet i 1892 med smuk og fængende musik af Pyotr Tchaikovsky og koreografi af Marius Petipa.

Denne version af juleballetten bliver opført årligt på et hav af teater- og operascener verden over – og er ikke mindst elsket blandt nordjyderne, hver gang den fremføres i AKKC.

Når Nøddeknækkeren gæster AKKC denne gang, bliver forestillingen præsenteret af non-profit organisationen ’Kultur for folket’ for at støtte ukrainsk klassisk balletkunst og ukrainske kunstnere, der ikke har mulighed for at optræde i deres hjemland.

Ballet for hele familien
Nøddeknækkeren er et magisk balleteventyr, hvor voksne får mulighed for at drømme sig tilbage til barndommens sorgløse og fantasifulde tilværelse, og børn kan lade sig fortrylle af den eventyrlige drømmeverden.

Der er garanti for øjeblikkelig julestemning, når den magiske nøddeknækker på eventyrlig vis vækkes til live i denne familieballet.

Publikum kan glæde sig til at rejse med den lille pige Clara ind i et slaraffenland af dansende snefnug, magi og valsende blomster, hvor det kun er fantasien, der sætter grænser.

Billetter til Nøddeknækkeren mandag d. 12. december 2022 kl. 19:00 i AKKC/Aalborghallen er i salg og kan købes i AKKC’s billetkontor mandag, onsdag og fredag kl. 10-12 og 13-15 på tlf. 9935 5566 eller her. Billetprisen er for voksne 450-550 kr. og børn 380-460 kr. inkl. gebyr. Study Tickets kan købes via akkc.dk. Læs mere på akkc.dk/study. Balletten er arrangeret af Kultur for folket.

Billetkontor: +45 9935 5566