menu

Aalborg blandt verdens mest bæredygtige destinationer

onsdag 09. november 2022 (Pressemeddelelse udsendt af Destination Nord) Den nordjyske hovedstad placerer sig som nr. 4 i den årlige internationale ranking Global Sustainability Index, der blev offentliggjort i dag ved en event i Krakow.

Tilstede ved ICCA World Congress var Destination NORD, som repræsenterede Aalborg, og her kunne CEO Tonny Skovsted Thorup med glæde konstatere, at destinationens arbejde med en lang række bæredygtige tiltag også gav positivt udslag i en fjerdeplads på listen, der omfatter over 100 byer i hele verden:

- Det er en kæmpe anerkendelse og et ekstremt vigtigt signal til resten af verden om, at Aalborg er helt i verdenstoppen i forhold til at arbejde med bæredygtige og grønne løsninger. Vi skal kunne inspirere såvel lokal som globalt og gøre verden lidt bedre - dag for dag, siger han.

- Det har flyttet os på ranglisten, at vi har en klar strategisk tilgang til at arbejde med bæredygtighed inden for bl.a. erhvervsturisme. Et helt konkret eksempel fra hverdagen er, at vi netop har igangsat arbejdet med at hjælpe flere hoteller i destinationen med at blive bæredygtighedscertificeret, så vi hele tiden arbejder konkret med at forbedre os, fortsætter Tonny Skovsted Thorup. 

I Aalborg nyder Destination NORD bl.a. godt af et tæt samarbejde med Aalborg Kongres & Kultur Center om at skabe flere bæredygtige møder, konferencer og events. AKKC er det første ISO 20121 certificerede venue i Danmark og er med DNV’s verdensmålscertificering med til at drive den grønne omstilling i Destination NORD: 

- Vi er stolte over placeringen på GDS-indexet som både et skulderklap og en vigtig reminder om vigtigheden af det daglige arbejde og store indsats, alle vores medarbejdere og samarbejdspartnere yder, siger CEO Nicolaj Holm, AKKC. 

GDS-indexet udgives af Global Destination Sustainability Movement årligt og rangordner over 100 destinationer på 70 forskellige indikatorer inden for alt fra mobilitet og affaldshåndtering til destinationsselskabets arbejde med at fremme bæredygtige løsninger.

Den fulde rapport kan læses her

For yderligere information, kontakt venligst:  
Tonny Skovsted Thorup, Destination NORD, tlf. 22 26 55 49, tonny@destination-nord.dk

Om Destination NORD:

Destination NORD er sammen med de øvrige 18 destinationsselskaber i Danmark sat i verden for at arbejde professionelt med turismefremme og dermed skabe omsætning og jobs inden for turisme- og oplevelsesøkonomien. Destination NORD er destinationsselskabet for Frederikshavn, Læsø, Brønderslev og Aalborg Kommuner.

Billetkontor: +45 9935 5566