menu

Per Vers samler kunstnere i hyldest til Benny Andersen

torsdag 07. oktober 2021 Den ord-kløgtige rapper Per Vers inviterer sammen med Danmarks Underholdningsorkester til en hyldest-aften af den folkekære digters ord og sange, når de spiller i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) fredag 21. januar 2022 kl. 20, som én af fem koncerter i Danmark. Med på scenen er en perlerække af solister.

Per Vers har samlet sangerne Bisse, Katinka, Rasmus Dissing og skuespiller Bodil Jørgensen, der i samspil med Danmarks Underholdningsorkester hylder Benny Andersens forunderlige, lyriske og musikalske verden.

Benny Andersens sidste kreative output
Inden Benny Andersens død i 2018 mødte Per Vers digteren. Mødet blev afsæt for Per Vers fortolkninger af den afdøde digters værker, som nu føres ud i livet med en turné og albumudgivelse.

- Jeg slog ham op i telefonbogen: Benny Andersen, Virum – sådan, en mand af folket! Benny fyrede op for rejemadder og snaps, mens jeg fortalte ham, at jeg havde en drøm om at læse hans 900 sider lange digtsamling – mindst to gange – og finde frem til en række digte, som jeg ville indspille og fortolke sammen med ham. Jeg fik et uforbeholdent ”ja”, og vi gik i studiet. To måneder senere døde han, og jeg stod tilbage med Benny Andersens sidste kreative output imellem mine hænder. Nu skal musikken ud. Nu skal manden hyldes, fortæller ordsmeden.

I forbindelse med turnéen i januar udkommer det posthume album ”Sidste Omgang”, som Per Vers siden Benny Andersens død har færdiggjort.

Et evigt aftryk på dansk kultur
Med sine historier efterlod den elskede digter sig et evigt aftryk på dansk kultur – ­et aftryk, som nu hyldes og fortolkes af en række af landets stærkeste og mest særegne soliststemmer. Ens for alle medvirkende kunstnere, og for mange andre danskere, er, at mødet med Benny Andersen og hans fortællinger har skabt billeder og gjort indtryk igennem livet.

Billetter til En aften med Benny Andersen 21. januar 2022 kl. 20 i AKKC/Aalborghallen sættes i salg fredag 8. oktober kl. 10 og købes i AKKC’s billetkontor mandag, onsdag og fredag kl. 10-14 på tlf. 9935 5566 eller her. Billetprisen er fra 360 kr. til 480 kr. inkl. gebyr.

Billetkontor: +45 9935 5566