La bohème som operakoncert med stjernesolister

tirsdag 18. maj 2021 Et helt særligt samarbejde mellem Det Kongelige Teaters Kapel og AKKC betyder, at nordjyske operaelskere kan opleve skønne og inderlige La bohème med 100 musikere og sangere 10. april 2022. Det Kongelige Kapel kommer til Aalborg med stjernesolisterne Migran Agadzhanyan, Gisela Stille, Luthando Qave, Kyungil Ko og modtageren af Aalborg Operapris 2020, Clara Cecilie Thomsen.

Med Det Kongelige Kapels koncertopsætning af La bohème venter der en helt særlig oplevelse til nordjyderne. For normalt kan det ikke lade sig gøre at flytte så mange solister og musikere på én dag, når der både skal flyves, øves, spilles og flyves hjem til hovedstaden igen.

Men efter en skuffende Corona-aflysning i 2020 af Madame Butterfly, er det igen lykkedes at få kalenderen til at gå op for Det Kongelige Kapel og AKKC, så de to kulturinstitutioner sammen kan præsentere Puccinis skønne opera i Aalborg, som eneste sted i DK udover hovedstaden.

Da Det Kongelige Kapel akkompagnerer både ballet og opera på Det Kongelige Teater, er kalenderen så fuld, at det er en kunstøvelse at finde en ledig dato.

Puccinis La bohème fremkalder de helt store følelser. Den uforglemmelige fortælling og den stærke musik griber både erfarne operaelskere og nye operagængere om hjertet. I koncertversionen, som kommer direkte fra Det Kongelige Teater, er det med stjernesolister fra Den Kongelige Opera og korsolister fra Det Kongelige Operakor ledsaget af Det Kongelige Kapel.

Simon Duus debuterer som Schaunard. Migran Agadzhanyan, en blændende Don José i Carmen i forrige sæson, kan opleves som romantikeren Rodolfo og i rollen som Musetta er Clara Cecilie Thomsen, modtager af Aalborg Operapris 2020. Dirigent er Paolo Carignani og La bohème synges på italiensk med danske overtekster.

Essensen i Puccinis La bohème er iørefaldende musik med hjertegribende arier og flotte koroptrin, der er blevet kaldt verdens bedste musikdrama. Medbring gerne lommetørklæde og de bedste venner, som aldrig har oplevet den fantastiske musik før – med risiko for, at de bliver afhængige.

Udgangspunktet for operakoncerten er Puccinis kærlighedshistorie om livet for en flok venner i en opgang. La bohème er en eviggyldig historie om fattige kunstnere, der kæmper for overlevelse i storbyen. Vi følger deres indbyrdes forhold, og hvilke konsekvenser deres valg har.

Billetter til operakoncerten i AKKC/Aalborghallen søndag den 10. april 2022 sættes i salg torsdag den 20. april kl. 10 og kan købes i Billetkontoret tlf. 9935 5566 (hverdage kl. 10-14) samt her og via ticketmaster.dk. Billetprisen er - O: 630 kr., A: 530 kr., B: 480 kr., C: 405 kr., D: 355 kr.

Billetkontor (Mandag-fredag 10-14): +45 9935 5566