menu

Foredrag om kunsten at tænke som en morder

torsdag 02. september 2021 Som efterforsker er det afgørende nærmest at kunne tænke som en morder, når en mordsag skal opklares. Danmarks mest rutinerede efterforskningsleder Bent Isager-Nielsen fortæller om at sætte sig i en gerningsmands sted, når han kommer til Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) tirsdag 14. september kl. 19 med foredraget Mord!

Interessen for true crime er enorm blandt danskerne, der gerne vil høre historier om virkelighedens mystiske mordgåder og forbrydelser samt deres hemmeligheder. Krimigenren i form af bøger, podcasts, film og Tv-serier om mord og opklaring er i dag populær som aldrig før.

Opklaring af mord, den værst tænkelige forbrydelse af alle, er Bent Isager-Nielsens spidskompetence. I sit foredrag giver han eksempler på virkelige mordsager og opklaringen af disse. Han gør publikum klogere på retsmedicin, afhøringsteknik, kriminalvidenskab, DNA-registrering og ikke mindst gerningsmandsprofilering.

En rejse i hovedet på en morder
Bent Isager-Nielsen uddyber de syv grundlæggende motiver for mord, og tager publikum med på en mental rejse ind i hovedet på en morder. At kunne tænke som en morder og se profilen af morderen for sig er nemlig afgørende i opklaringen af mordsager. Den tidligere efterforsker zoomer ind på mordets afgørende spørgsmål: Hvorfor?

Interessen for det mørke i mennesker
Bent Isager-Nielsen har i sin karriere haft forskellige chefstillinger i politiet, blandt andet som drabschef for Rejseholdet, og har i mange år arbejdet med virkelighedens krimi. Der er en grundlæggende dyb interesse for faget blandt os.

Udover at frygte det menneskelige mørke, fascineres vi, og true crime-fans i særdeleshed, af det. I foredraget Mord! fortæller den erfarne efterforsker om den verden, der fascinerer mange af os, når han i foredraget kommer ind på ondskab og fascinationen af det onde. Han stiller også et spørgsmål til debat, om der decideret findes onde mennesker eller blot onde handlinger.

Billetter til Mord! tirsdag 14. september kl. 19 i AKKC/Europahallen kan købes i AKKC’s billetkontor mandag, onsdag og fredag kl. 10-14 på tlf. 9935 5566 eller her. Billetprisen er 195 kr. inkl. gebyr.

Billetkontor: +45 9935 5566