menu

Eksklusiv operaoplevelse aflyst på grund af restriktioner

fredag 29. januar 2021 Det Kongelige Teater (DKT) og Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) ser sig nødsaget til at aflyse denne sæsons store operaoplevelse Madame Butterfly på grund af de nuværende Corona-restriktioner. Det betyder, at koncertopsætningen af operaen ikke kommer til AKKC som planlagt 25. april.

Et særligt samarbejde mellem DKT og AKKC gjorde det muligt at præsentere en unik koncertopsætning af den verdenskendte opera Madame Butterfly i AKKC’s kulturprogram i denne sæson.

Nu spænder Corona-restriktionerne desværre ben for, at det bliver en realitet, da nedlukningen af teatret betyder, at Madame Butterfly er aflyst. Usikkerheden omkring, hvornår det bliver muligt at starte op igen, har ført til, at de ser sig nødsaget til at tage Madame Butterfly af plakaten, og ifølge gensidig aftale med AKKC, er der truffet aftale om, at det ikke er muligt at gennemføre samarbejdet i år.

Det betyder dog ikke, at nordjyderne går glip en den unikke mulighed for at opleve Det Kongelige Kapel samt solister og operakor fra Det Kongelige Teater, for det er lykkedes at lave en ny aftale allerede i den kommende sæson.

Alt skal gå op i en højere enhed
Koncertopsætningen af Madame Butterfly skulle have gæstet AKKC søndag 25. april kl. 15, som det eneste sted i Danmark.
Da Det Kongelige Kapel akkompagnerer både ballet og opera på Det Kongelige Teater, er kalenderen så fuld, at det er en kunstøvelse at finde en ledig dato.

Alt skal gå op i en højere enhed for, at det kan lykkes at flyve de godt 100 musikere og sangere frem og tilbage fra København til Aalborg på én dag, og samtidig skal det kunne passes ind i en travl kalender hos AKKC.

Ny operaoplevelse på vej til nordjyderne
På grund af aflysningen af dette års eksklusive operaoplevelse i AKKC er der arbejdet hurtigt og allerede nu er det lykkedes at finde en ny dato i næste sæson, så de nordjyske operainteresserede alligevel kan se frem til endnu en storslået operaoplevelse i Aalborg.

Det nye samarbejde bliver omkring en anden højtelsket opera – titlen på denne samt datoen vil blive offentliggjort i løbet af foråret.

Billetkontor: +45 9935 5566