menu

Corona-restriktioner udskyder igen populær fagmesse i Ilulissat

tirsdag 26. januar 2021 Forlængelsen af de grønlandske Corona-restriktioner gør, at fagmessen PolarExpo / FISHING & HUNTING må udskydes for anden gang. Nye datoer er dog allerede fastsat, og det bliver således 15.-17. juni, messen åbner dørene i Ilulissat.

Avannaata Kommunia, borgmester Palle Jerimiassen, KNAPK og arrangør Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) har ventet i spænding på de nye Corona-restriktioner fra den grønlandske regering. Og så stod det pludselig klart. Grønlands eneste fagmesse indenfor fiskeri og jagt, PolarExpo / FISHING & HUNTING, der var fastsat til 13.-15. april, må udskydes for anden gang. Da de nye restriktioner varer til og med 30. april, gør de det ikke muligt at gennemføre messen i foråret. Messen udskydes derfor til 15.-17. juni.

Har knoklet for gennemførelse
Der har ellers været knoklet for gennemførelsen af PolarExpo / FISHING & HUNTING i april fra både AKKC’s, kommunens og borgmesterens side. Det er første gang fagmessen, der præsenterer det nyeste grej til fangst og jagt, åbner dørene i Ilulissat efter den er rykket fra Sisimiut. Og i Ilulissat havde man set meget frem til endelig at kunne byde indenfor til messen.

- Vi har arbejdet meget målrettet på at kunne afholde PolarExpo-messen i april, og vi har løbende haft kontakt med Aalborg Kongres & Kultur Center om forskellige løsningsmodeller til en Corona-venlig gennemførelse af messen, forklarer borgmester i Avannaata Kommunia, Palle Jerimiassen, og uddyber. Med forlængelse af Corona-restriktionerne og det gældende forsamlingsforbud, bliver vi nødt til at udskyde messen endnu en gang. Til gengæld glæder vi os nu mindst lige så meget til juni, hvor vi langt om længe kan byde indenfor til PolarExpo i Ilulissat.

Udstillerne er stadig med
På trods af at messen nu udskydes for anden gang er udstillerne, som kommer fra Island, Norge, Færøerne, Grønland og Danmark, stadig optimistiske omkring deres deltagelse på PolarExpo-messen, der plejer at tiltrække omkring 1800 besøgende i løbet af de tre messedage.

- De ca. 50 udstillere er alle orienteret om de nye datoer, og de har stor forståelse for situationen. Vi har en rigtig god dialog med dem, og meldingen fra dem er, at de fortsat deltager som udstillere og ser frem til at møde alle de besøgende på messen, siger Nicolaj Holm, direktør i AKKC.

Det er anden gang den populære PolarExpo-messe udskydes på grund af Covid-19. Den skulle i første omgang have været gennemført i oktober 2020, men blev flyttet til foråret på grund af de daværende restriktioner. Og nu bliver det altså en sommermesse i stedet.

Messen arrangeres af Aalborg Kongres & Kultur Center i samarbejde med Avannaata Kommunia, Arctic Consensus og KNAPK.

Billetkontor: +45 9935 5566