menu

AKKC og Carlsberg tegner 5-årig samhandelsaftale

torsdag 30. september 2021 To stærke brands går sammen om Nordjylland. AKKC (Aalborg Kongres & Kultur Center) og Carlsberg Danmark er gået i samarbejde om oplevelser og bæredygtige løsninger i en 5-årig samhandelsaftale. Den store millionaftale sikrer ikke kun et bredt drikkevaresortiment, men også nye muligheder for en grønnere fremtid.

Med Carlsberg Danmark som ny hovedsponsor og primær drikkevareleverandør, har AKKC nu taget et nyt skridt på vejen mod at kræse om det nordjyske. Carlsbergs mangeårige erfaring og know-how indenfor drikkevareoplevelser, samt det brede og velkendte sortiment, vil i fremtiden kunne nydes til AKKC’s mange arrangementer.

MEST for Carlsberg
CEO for Restaurant AKKC by MEST, Stefan Klausholm Petersen, glæder sig til at genoptage samarbejdet med Carlsberg.

- I MEST har vi siden 2010 haft enorm glæde af samarbejdet med Carlsberg. Carlsberg arbejder mod et stort økologisk drikkevaresortiment, som jeg glæder mig til at servere for gæsterne. Og deres teknologiske fremskridt inden for bæredygtig fadølsopbevaring gør, at vi helt kan fjerne brugen af kulsyre, når vi skal transportere øl fra fustage til hane. AKKC og Carlsberg er to stærke brands, der virkeligt kan nyde godt af hinanden.

Bæredygtig front
De to virksomheder deler netop den fælles front i bæredygtighedsarbejdet. AKKC har de seneste år stået som frontløber på bæredygtighed inden for eventhuse i Danmark, og blev som det første eventsted i Danmark certificeret i ISO-20121-standarden samt FN’s verdensmåls certificering.

Det bæredygtige arbejde går blandt andet mod en plan om at være totalt CO2-neutral inden 2030. Carlsberg har, i deres Together Towards ZERO strategi, ligeledes ambitiøse målsætninger.

Med fremsynet håndtering af emballage, det mest moderne og bæredygtige udstyr på dansk jord samt en ambition om at være førende inden for bæredygtighed i bryggeribranchen, er det ny samarbejde godt fra start.

- I Carlsberg Danmark er vi utrolig glade for at have etableret et samarbejde med AKKC. Vi ser AKKC som et flagskib i Nordjylland, og mener at vi os imellem kan skabe nogle fantastiske oplevelser for de mange gæster som besøger AKKC. Samtidig har AKKC med deres ambitiøse og toneangivende målsætninger indenfor bæredygtighed virkelig sat barren højt, og vi ser frem til et samarbejde hvor bæredygtighed er et centralt omdrejningspunkt. Samtidig ser vi frem til, sammen med AKKC, at skabe gode oplevelser og højne drikkeoplevelsen, for alle gæster de kommende år, siger en glad Rune Christensen, Head of Regional Sales, Carlsberg Danmark.

Ambitiøse løsninger
Nogle af de ambitiøse løsninger ses netop i Carlsbergs opbevaring af øl. I stedet for de velkendte metal-fustager, kommer øllen i de nye DraughtMaster-fustager lavet af plastic. Efter fustagerne er blevet brugte, upcycles de og har blandt andet fået nyt liv som møbler og facadeelementer. Dette nye initiativ kan fuldstændigt fjerne spildplast forbundet med opbevaring af øl.

- Vi er stolte over, at Carlsberg ser AKKC som et place-to-be. Jeg ser meget frem til samarbejdet, og hvordan vi kan sparre med hinanden. Carlsberg træder ind ad døren med et stort og stærkt sortiment i rygsækken, men lige så stor og stærk er deres iver for at redde klimaet – og det er jo virkeligt noget, vi kan relatere til her i AKKC. Det hjælper ikke, at vi ikke tør udfordre os selv på, hvad vi ved, og hvad vi kan. Aftalen med Carlsberg giver en ny mulighed for at være kreative og modige, når det kommer til at hjælpe planeten, fortæller Nicolaj Holm, CEO AKKC.

Billetkontor: +45 9935 5566