menu

Aalborg Kongres & Kultur Center sætter restaurantdrift i udbud

torsdag 15. april 2021 Bæredygtighed, høj kvalitet, kontinuerlig nytænkning samt et enormt serviceniveau skal kendetegne hele restaurantdriften i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) – og samtidig skal den samlede restaurantkapacitet udvides. En forpagter skal drive en bæredygtig kongres- og kulturrestaurant, der tager sig af alle aktiviteter, der vedrører forplejning til aktiviteter i AKKC. En anden forpagter skal drive en nyoprettet á la carte restaurant med gastronomisk bæredygtighed.

Kongres- og kulturrestauranten skal sikre forplejningen og udskænkningen til alle aktiviteter i AKKC, der med en halv million gæster til et par tusinde arrangementer på et normalt år, er ét af Skandinaviens absolut største eventsteder. Der vil være store krav til den fremtidige forpagter, der forventeligt vil omsætte for mindst 30 mio. kr. på alt fra mødeforplejning til mindre møder, middage til store kongresser med 1500 til 2000 deltagere samt udskænkning til koncerter med 3000 deltagere.

To restauranter
AKKC har netop offentliggjort et udbud som kongres- og kulturrestaurant til kongresser, konferencer, kultur og messer. Udbuddet som gastronomisk á la carte restaurant skal først på plads senere, idet det ikke har direkte indflydelse på hverdagsdriften af AKKC.

- Det helt nye koncept med to restauranter skal sikre, at den halve million besøgende i AKKC får mundvandet til at løbe og mulighederne er store for de fremtidige forpagtere. Altså medmindre én forpagter er klar til at udfylde begge roller, siger Nicolaj Holm, CEO i AKKC.

Nordens bæredygtige mødested
I AKKC glæder man sig til at få en ny samarbejdspartner i form af forpagteren af kongres- og kulturrestauranten. En samarbejdspartner der skal være klar til at skabe spændende og unikke koncepter for mødeforplejning i Danmarks første internationalt certificerede bæredygtige eventcenter. Som Danmarks internationale frontrunner på bæredygtighed inden for kultur- og mødebranchen, er der klare forventninger til en fremtidig forpagter.

- Vi forventer en samhandel på mange millioner, og det har stor betydning for os, at en fremtidig samarbejdspartner lever op til vores indkøbspolitik, til FN’s Verdensmål og samtidig har store visioner både med lokale råvarer og økologi. Maden på bordet skal selvfølgelig matche husets bæredygtige image, siger Nicolaj Holm.

Mens kongres- og kulturrestauranten – som en stordriftsrestaurant – skal dække al forplejning til aktiviteter i AKKC, skal den mindre restaurant alene være en á la carte restaurant, hvis kundegrundlag er private gæster, der besøger området omkring AKKC, Kildeparken og Park of Music. Derfor har AKKC også mere fokus på at få stordriftsoperatøren på plads først. Her er udbudsfristen den 14. maj kl. 12.00.

- Vi forventer at have en ny forpagter på plads, inden vi går på sommerferie, siger Nicolaj Holm, der fortæller at ordrebøgerne i efteråret samt i de kommende år er fyldt pænt ud, og at stordriftsoperatøren i kongres- og kulturrestauranten derfor nok skal få travlt fra start.

Se udbuddet her

Billetkontor: +45 9935 5566