Nordjysk vinderfelt i fotokonkurrence
10/02 2019

Nordjysk vinderfelt i fotokonkurrence

Flere end 10.000 besøgende havde i løbet af weekenden fundet vej til AKKC, hvor den sjette outdoormesse med fokus på natur, jagt og lystfiskeri løb af stablen.

Messen bød på en lang række udstillere og aktiviteter for både børn og voksne såsom bueskydning og prøvedyk i en opstillet dykkertank. Derudover trak foredragene med Danmarksmester i fridykning og undervandsjæger, Morten Rosenvold Villadsen, og den 17-dobbelte speedway-verdensmester, Erik Gundersen, der fortalte om at gå på jagt som handicappet i en kørestol, mange interesserede publikummer til.

– Jeg bliver nødt til at fremhæve i går, lørdag, som noget helt særligt ved messen. Her stod der kø udenfor indgangen og tværs over forpladsen, og hele dagen var der fyldt med mennesker, som deltog i aktiviteter, foredrag og gav en enormt god energi på standene. Det er imponerende, at vores besøgstal kun er få hundrede besøgende fra outdoormessen i 2017, da vi denne gang har fjernet fribilletterne, og jeg er generelt meget tilfreds med den måde, som messen har forløbet på, siger Nicolaj Holm, direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center

Fotovinder fra Hjørring
Det hele kulminerede søndag eftermiddag, da vinderen af messens store fotokonkurrence blev udråbt, og her gik fritidsfotografen, Christina Kazimierz, fra Hjørring af med sejren. Den 30-årige nordjyde kunne således lade sig hylde på scenen i Aalborghallen, efter dommerpanelet, bestående af fotograf Leif Alveen, indehaver af Netnatur.dk Michael Sand og naturfotograf Per Schaap, havde udråbt hendes fotografi af en spættet sælunge, der var taget på Grenen i Skagen, som det bedste blandt de 49 nominerede vilddyrsfotos fra det danske rigsfællesskab.

Hun kan nu se frem til en 10-dages fotosafari i Sydafrika med Matswani Safaris. Som dommerpanelet udtrykte det, var der tale om et unikt foto, der, ud over at være utrolig velkomponeret, også var actionfyldt og spækket med masser af munterhed, hvorfor det vandt.

2. og 3. pladsen gik til henholdsvis Peter Bentsen fra Aalborg og Karsten Frisk fra Støvring, mens Carsten Clausen fik publikumsprisen for sit idylliske billede af to ræveunger.
Der var deltagere i fotokonkurrencen fra hele Jylland.

AKKC slår dørene op til en ny outdoormesse om to år, som finder sted i weekenden 12.-14. februar 2021.