Nisserne fra Gammelby vender tilbage
21/09 2022

Nisserne fra Gammelby vender tilbage

Trods udfordringer med Covid-19, som har sat en stopper for en del nissesjov de seneste år, har Morskabs-Theatret haft stor succes med deres juleforestillinger.

I år kan Morskabs-Theatret fejre 25-års jubilæum, og det sker blandt andet med en (gen)fortolkning af den velkendte historie om nisserne fra Gammelby.

Igen i år er skuespillerne under kyndig ledelse af instruktør Martin Schwab og sangcoach Henrik Fevre, når både børn og voksne inviteres indenfor til en forestilling fyldt med humor og nissedrillerier i AKKC’s Det Lille Teater i weekenderne fra 26. november til og med 17. december.

Kendt fra DR’s julekalender
De fleste kender nok historien om købmanden og alle nisserne i Gammelby fra DR’s julekalender, som blev vist første gang i 1979.

Historien handler om købmanden fra Gammelby, som er ved at gå til af bekymring over, at hans fragtskib, det gode skib Haabet, ikke er kommet i havn. Og hvis det ikke sker, vil han ikke holde julefest.

Det vil købmandsgårdens nisser ikke finde sig i, så i ledtog med købmandens børn, Mads og Mette, finder de på forskellige nissedrillerier, som skal overbevise købmanden om, at han gør bedst i ikke at aflyse julen.

Om det bliver købmanden eller nisserne, der får sin vilje, må tiden vise.

25-års Jubilæum for Morskabs-Theatret
Morskabs-Theatret er en amatørforening, der arbejder med en professionel instruktør og sangcoach, stærkt ledsaget af en lang række talentfulde, frivillige skuespillere.

I år kan Morskabs-Theatret fejre 25-års jubilæum og i løbet af de 25 år, der er gået, har Morskabs-Theatret spillet mere end 30 forskellige forestillinger for over imponerende 150.000 publikummer.

Med fejringen af jubilæet er der i den grad lagt i kakkelovnen til en kæmpe julefest, hvor der både tændes julelys i Gammelby og i øjnene på publikum.

Billetter til Morskabs-Theatrets Jul i Gammelby 26. november – 17. december i AKKC/Det Lille Teater er i salg og kan købes i AKKC’s billetkontor mandag, onsdag og fredag kl. 10-12 og 13-15 på tlf. 9935 5566 eller her. Billetprisen er 160 kr. for voksne og 80 kr. for børn og pensionister inkl. gebyr. Familiepakker 420 kr. (2 voksne og 2 børn. Skal købes i AKKC’s billetkontor). Study Tickets købes på akkc.dk. Se kommende arrangementer med Study Tickets og læs mere på akkc.dk/study.