17/04 2024

Nikolaj Hübbe er din guide i ny balletforestilling

Divertissementer af Bournonville og Petipa, showdans på højeste niveau og et af dansk ballets mest ikoniske værker er netop, hvad publikum kan se frem til, når hele Danmarks balletmester, Nikolaj Hübbe, inviterer på en unik rejse gennem ballettens historie og de mange forskellige stilarter, der findes inden for dans.

Med sin helt nye forestilling Ballet de Luxe, der består af tre akter med dygtige balletdansere fra Den Kongelige Ballet, går Nikolaj Hübbe på scenen som aftenens konferencier i AKKC’s Aalborghallen torsdag 6. februar 2025 kl. 19. Musikken fremføres denne aften af Aalborg Symfoniorkester, der har en lang tradition med at ledsage både Den Kongelige Ballet og Opera, når de er på turné rundt i Danmark.

Første, anden, tredje akt
I forestillingens første akt præsenteres publikum for et uddrag af tre værker, der er skabt af to af 1800-tallets allerstørste koreografer, nemlig dansk ballets grundlægger August Bournonville og den klassiske ballets fader Marius Petipa. Først Bournonvilles pas de trois fra Vaudeville-balletten Livjægerne på Amager og det berømte divertissement fra Blomsterfesten i Genzano og dernæst Venetiansk karneval fra Marius Petipas ballet Santanella – et virtuost glansnummer, hvor der danses til hittet Min hat den har tre buler.

Anden akt består af otte numre fra Gregory Deans ballet Gotta Dance!, der er en hyldest til livet, til glæden og til dansen – et nostalgisk trip tilbage til den sorgløse æra, hvor problemerne ikke var større end, at de kunne løses med en lille svingom. Balletten tager publikum med tilbage til swing-tiden og byder på forrygende dans til nogle af evergreenmusikkens mest populære og udødelige toner.

Som grand finale danses Etudes – Harald Landers mesterværk, der er en kærlighedserklæring til dansen i dens reneste form. Den er bygget op over den klassiske ballets træningstime og begynder med de fem positioner for at ende i en flyvende finale. Etudes er en tidløs opvisning i den skønhed, som er ballettens inderste væsen.

Ballettens mester
I 1978 blev Nikolaj Hübbe optaget på balletskolen ved Det Kongelige Teater, og allerede i 1986 blev han en del af balletkorpset. Efter to år i balletkorpset blev han udnævnt til solodanser som den yngste danser nogensinde på Den Kongelige Ballet, og fire år senere bragte balletten ham til USA, hvor han fik en kontrakt som solodanser på New York City Ballet. Som 40-årig vendte Nikolaj Hübbe tilbage til Danmark for at indtage rollen som balletmester på Det Kongelige Teater.

I 2013 kunne Nikolaj Hübbe kalde sig for Ridder af Dannebrog, men ti år senere blev han hæderligt forfremmet til Ridder af 1. grad af Dannebrog for sin store indsats som balletmester og kunstnerisk leder af Den Kongelige Ballet.

I dag kan mange danskere opleve Nikolaj Hübbe bag dommerbordet i TV2 underholdningsprogrammet Vild med dans, hvor han siden 2011 har holdt stolen varm. Han har også medvirket i TV2 portrætprogrammet Stjernerne på Slottet, og DR1’s tv-program Kender du typen? – og så har han været hovedperson i DR2+ dokumentaren Hübbe har magten.

For at blive klædt godt på til forestillingen er det muligt at deltage i en gratis introduktion ved karakterdanser Mette Bødtcher, før Ballet de Luxe går på scenen.

Billetter til Nikolaj Hübbes Ballet de Luxe – Det Kongelige Teater torsdag 6. februar 2025 kl. 19.00 i AKKC/Aalborghallen er i salg og kan købes i AKKC’s billetkontor mandag, onsdag og fredag kl. 10-12 & kl. 13-15 på tlf. 9935 5566 eller her. Billetprisen er 420-550 kr. inkl. gebyr. Der er Early Bird rabat på 50 kr. pr. billet indtil 1. maj 2024. Der er et begrænset antal Study Tickets med 50% rabat til studerende. Læs mere på akkc.dk/study.

 

Nikolaj Hübbes Ballet de Luxe

420-550 Kr.
Køb billet